bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Geçen Hafta Samsun'da Neler Oldu ?

SAMSUN

Samsun Valisi İbrahim ŞAHİN; Samsun İl Emniyet Müdürlüğünün asayişe yönelik çalışmaları hakkında basın açıklamasında bulundu.

Samsun Valisi İbrahim ŞAHİN; Samsun İl Emniyet Müdürlüğünün asayişe yönelik çalışmaları hakkında basın açıklamasında bulundu.

 

Samsun Valisi İbrahim ŞAHİN yaptığı açıklamasında, ''Kamu düzeninin sağlanması, genel sağlık, genel ahlâk ve başkalarının hak ve hürriyetlerinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, taşınması veya bulundurulması yasak olan her türlü silâh, patlayıcı, uyuşturucu madde ve kaçak eşyanın tespiti ile halkımızın güven ve huzurunun sağlanması amacıyla; Asayiş Şube Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlükleri (resmi ve sivil ekipler), Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 12.06.2016-19.06.2016 tarihleri arasında yapılan Adli ve Önleyici Polislik hizmetleri kapsamında;

 

11187 kişi, 3380 araç, 523 motosiklet ve 277 umuma açık istirahat ve eğlence yeri kontrol edilmiştir. 11033 kişinin GBT kaydı sorulmuştur. 64 aranan şahıs yakalanmıştır. 7 işyeri hakkında idari işlem yapılmıştır. 243 kişi hakkında Kabahatler Kanunu gereğince idari işlem yapılmıştır.

 

Ayrıca, yapılan çalışmalarda; Değişik çap ve markalarda 2 adet bulundurma ruhsatlı tabanca, 3 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet ruhsatlı tabanca, 3 adet av tüfeği, 41 adet fişek, 5 adet kurusıkı tabanca, 27 adet bıçak, 1 adet muşta, 1 adet sustalı, 213.5 adet uyuşturucu(ecstacy) hap, 190,69 gram esrar maddesi, 302,72 gram sentetik kannabinoid(bonzai) maddesi, 24 kök keneviri, 1 adet hassas terazi, 3 adet sahte 50TL, 1 adet sahte 100TL, 2750 paket kaçak sigara ve 31 adet kaçak içki ele geçirilmiştir.

 

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Yunus ve Güven Timlerinin polislik hizmetleri kapsamında; 1150 kişi kontrol edilerek GBT kaydı sorulmuş, 141 araç ile 82 motosiklet sorgulaması yapılmış, 12 aranan şahıs yakalanmıştır. Ayrıca, yapılan çalışmalarda; 2 adet ruhsatsız tabanca, 13 adet fişek, 1 adet av tüfeği, 1 adet kuru sıkı tabanca, 7 adet bıçak ele geçirilmiştir.

 

Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliklerinin sağlanması ve suçların meydana gelmeden önlenmesine katkı sağlanması amacıyla, şüpheli şahıs ve olaylar hakkında vatandaşlarımızca ücretsiz aranabilecek 155 Polis İmdat Hattı 24 saat halkımızın hizmetindedir. Vatandaşlarımızın huzur ve güveni için çalışmalarımız aralıksız sürdürülmektedir.

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü asayişe yönelik çalışmalarına aralıksız devam etmektedir. Operasyonlarda emeği geçen başta İl Emniyet Müdürümüz olmak üzere tüm güvenlik güçlerimize teşekkür ediyorum."dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.