bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

FKM “Oto Show Fuarı” İle Kapılarını Açıyor

SAMSUN

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nin ilk etkinliği olan “Samsun Oto Show Fuarı”nın tanıtım toplantısına katıldı.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nin ilk etkinliği olan “Samsun Oto Show Fuarı”nın tanıtım toplantısına katıldı.

TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde 18-23 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek 'Samsun Oto Show Fuarı' için geri sayım başladı. Birçok markanın yeni konseptlerini tanıtacağı fuarda, ayrıca BMW ilk hibrit otomobilini görücüye çıkaracak.

Düzenlenecek olan fuar ile ilgili olarak Anemon Otel’de Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ve TÜYAP yetkililerinin katılımıyla tanıtım toplantısı düzenlendi.

 

Samsun’da düzenlenecek olan uluslararası fuar kapsamındaki Samsun Oto Show Fuarı’nın otomotiv sektörünü hareketlendireceğini kaydeden Vali İbrahim Şahin, "Türkiye’de 2013 yılı itibariyle 899 bin civarında araç üretilirken dünya genelinde ise aynı yılda 87 milyon araç üretilmiş. Bu kapsamda ülkemizdeki otomotiv sektörünün genişlemesi ve üretimin artmasına bu tip fuarların katkısı göz ardı edilemez. 18-23 Kasım tarihleri arasında yapılacak olan fuara 100 bini dışarıdan olmak üzere 250 bin ziyaretçi gelmesi bekleniyor. Bu rakamlar Samsun’un için çok önemli yerel yönetim olarak bu fırsatı iyi değerlendirmek gerekiyor." dedi.

 

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise fuarın Samsun’un tanıtımı için çok önemli bir fırsat olduğunu bu sebeple şehir merkezinden ücretsiz otobüsler ile servis yapılacağını ve fuar içinde bir de kenti tanıtan stand açacaklarını kaydetti.

Türkiye’de bu senenin ilk ve son oto show fuarının Samsun’da yapılacağını kaydeden TÜYAP Fuarcılık Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü, "Firma olarak Samsun’daki fuarda Karadeniz Bölgesi’nin ekonomik, sosyal ve kültürel hayatına katkıda bulunacak fuarlar düzenleyeceğiz. İlk fuarımızda, büyük bir ilgi ve heyecanla beklenen Samsun Oto Show fuarı olacak. Bu yıl başka oto fuarı yapılmayacak bu sebeple tüm otomobil meraklılarını Samsun’a davet ediyoruz. Samsun fuarına 14 otomobil markası ve 15 oto aksesuar firması özel kampanyalı fiyatlarla katılacak. Hatta birçok marka yeni konseptlerinin lansmanını Samsun fuarında yapacak. Bu fuarda sadece Türkiye’den değil, Karadeniz’e komşu ülkelerden de yoğun ziyaretçi bekliyoruz. Bu yatırımı büyük bir özveriyle tamamlayan Samsun Valiliği’ne, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na, Ticaret ve Sanayi Odası’na, Ticaret Borsası’na, OMÜ Vakfı’na ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’na şükranlarımızı sunuyoruz" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.