bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Erhan Usta; “Cumhurbaşkanı Yanıltılıyor”

SAMSUN

Samsun Milletvekili ve MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta bir açıklama yaparak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıltıldığını söyledi.

Samsun Milletvekili ve MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta bir açıklama yaparak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıltıldığını söyledi.

 

Milletvekili Usta, “Sayın Cumhurbaşkanı, bir kaç gün önce(OECD)'nin bir çalışmasına atfen Türkiye'nin de içinde yer aldığı 8 devletin orta gelirli ülkeler sınıfından yüksek gelirli ülkeler sınıfına geçti şeklinde bize bir müjde verdi. Oysa belli varsayımlarla 2030'da olma ihtimali olan bir şey bugün olmuş gibi gösterilmektedir. Bu tamamen yanlış bir bilgi” şeklinde ifadelerde bulundu.

 

Erhan Usta daha sonra, “Sayın Cumhurbaşkanı yeni bir açıklama yaparak, Türkiye'nin ekonomik göstergelerinin olumlu olması durumunda Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) 2030'a kadar yüksek gelirli ülkeler sınıfına gireceğinin tasavvur edildiğini ifade ediyor" diyerek önceki konuşmasını/hatasını düzeltiyor.

 

Ben bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak Sayın Cumhurbaşkanından özür dilemesini ve böylesi önemli konularda kendisini yanıltanları cezalandırmasını bekliyorum.

 

Benim ülkemin cumhurbaşkanı böylesine apaçık/sarih konularda dahi kolayca yanıltılırsa daha karmaşık konularda kim bilir neler oluyor.

 

Milli gelir revizyonunda ciddi teknik eleştirilerimiz var, bunlara Hükümetten hiç bir cevap gelmedi ama Sayın Cumhurbaşkanına konuyu sahiplendirdiler” şeklinde sözlerini tamamladı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.