bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Dededağı Mahallesi’nden Teröre Tepki Eylemi

SAMSUN

Bafra ilçesine bağlı Kürt vatandaşların ikamet ettiği Dededağı Mahallesi gençleri ve vatandaşlar son günlerde artan ve yaşanan PKK terörüne karşı bir tepki eylemi gerçekleştirdi.

Bafra ilçesine bağlı Kürt vatandaşların ikamet ettiği Dededağı Mahallesi gençleri ve vatandaşlar son günlerde artan ve yaşanan PKK terörüne karşı bir tepki eylemi gerçekleştirdi.

 

Sabahın erken saatlerinde Dededağı mahallesinde toplanan gençler ve vatandaşlar konvoylar halinde 500'e yakın araçla Bafra Askerlik Şubesi önüne geldiler.

 

Araçlarından inen gençler,''Askere ve Polise Kalkan Eller Kırılsın, Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez'' sloganları attılar. İlk önce saygı duruşu ve istiklal marşı okundu.

 

Dededağı Gençlik Harekatı adına bir konuşma yapan Çoşkun Aydoğan,''Güneydoğu'da görev yapan tüm silahlı kuvvetlerimize, polislerimize ve görevlilerin her zaman Dededağı Gençlik Harekatı ve Dededağı halkı olarak yanındayız. Bizim bir olarak bugüne kadar dünya kurulduğundan bu kadar imanla ve şerefle dünyayı titreten Türk Ordusunun hiç kimsenin karşısında duramayacağını bilmekteyiz. Ama biz Dededağı gençleri olarak onlara moral ve her şekilde destek verdiğimizi burada 100 arkadaşımızla beraber gönüllü olarak askere gitmek istediğimizi belirtmek için Bafra Askerlik Şubesinin önüne geldik. Biz her zaman ve her yerde , her şartta Dededağı gençliği olarak her zaman Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğüne , bayrağının tek olduğuna , dilinin tek olduğuna ve tek vatan olduğunu çok iyi bilmekteyiz. Bugün komşumuz olan Suriye'de yaşananların bir vatanın ne demek olduğunu çok iyi biliyoruz. Biz her zaman vatanın namusumuzdan ve şerefimizden önce geldiğini bilen gençleriz. Ve bunun için son nefesimize kadar mücadele vereceğiz. Ne Mutlu Türküm diyene. ''dedi.

 

Konuşmanın peşinden Dededağlı Gençler,''Şehitler Ölmez , Vatan Bölünmez. Kahrolsun PKK, Askere ve Polise kalkan eller kırılsın. Ne Mutlu Türküm'' diyerek slogan atıp Türk Bayrağı açtılar. Daha sonra Çoşkun Aydoğan elinde 300 kişiye yakın imzalı gönüllü askere gitmek için dilekçeyi Bafra Askerlik Şube Başkanı Per.Yzb.Serkan Savaş'a teslim ettiler.

 

Bafra Yavuz Selim Camii İmam-Hatibi Recep Yıldız Şehit Askerler ve Polisler için kur'an-ı kerim okudu. Dualar edildikten sonra ise kalabalık grup sloganlar atarak Bafra ilçesi içerisinde konvoy yaparak Bafra Asri Mezarlığında bulunan Garnizon Şehitliğini ziyaret edip tüm şehitler için Fatiha okudular.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.