bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Başkan Yılmaz Açıklaması

SAMSUN

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı, bazı basın-yayın organlarında yer alan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'la ilgili iddialar hakkında isim vermeden yazılı açıklama yaptı.

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı, bazı basın-yayın organlarında yer alan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'la ilgili iddialar hakkında isim vermeden yazılı açıklama yaptı.

 

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı Medya İletişim Bürosu’ndan, Başsavcı Erol Tosun imzalı yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Son günlerde gerek ulusal gerekse yerel basın-yayın organları ve internet sitelerinden yer alan haberlerle ilgili olarak, bir takım bilgi karışıklığı olduğu müşahede edildiğinden, bu konuda Cumhuriyet Başsavcılığımızca kamuoyunun bilgilendirilmesi gereği hasıl olmuştur.

Öncelikle Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü’nün 153/1 sayılı genelgesi gereğince 08/03/2016 tarihi itibariyle ‘Samsun Adliyesi Medya İletişim Bürosu’ faaliyete geçirilmiş olup, irtibat bilgileri resmi internet sitemizde kamuoyuna duyurulmuştur.

Böylelikle kamuoyunun haber alma özgürlüğü ve doğru bilgilendirme hakkına saygı gösterilmesi amacıyla bundan böyle konunun ilgililerinin ve medya mensuplarının bu büromuzla iletişime geçmesi mümkün hale gelmiştir.

Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma birimleri arasında ayrıca basın aracılığıyla işlenen suçları inceleyen ve basın yoluyla yapılan ihbarları değerlendiren ‘Basın Suçları Bürosu’ mevcuttur. Bu büro isminden de anlaşılacağı üzere basın yoluyla işlenen suçlar ve ihbarları inceleyip sonuca bağlamaktadır. 14 Mart 2016 tarihli yerel basında yayımlanan Cumhuriyet Başsavcılığı basın açıklaması sadece bu büronun görev alanına giren suçlarla sınırlı olmak üzere verilmiştir.

Sabah gazetesinin 5 Mayıs 2015 ve 13 Şubat 2016 tarihli nüshasında yayımlanan haber ayrıca yerel basında da yer bulmuş ve bu haberlere konu olan iddia ve şikayetler Cumhuriyet Başsavcılığımızca ihbar kabul edilerek ilgili suç ve sorumluları hakkında yasal gereğine tevessül olunmuş olup, halen inceleme ve soruşturma işlemleri devam etmektedir.

CMK’nın 571/1 maddesi gereğince soruşturma aşamasındaki usul işlemlerinin gizliliği ve 4982 Sayılı Bilgi Edinme Kanunu'nun (Bilgi Edinme Hakkının Sınırları) başlığını taşıyan 20. maddesinde de bu doğrultuda yasal bir düzenleme yapılmış olup, ilgili mevzuata göre soruşturmanın selameti ve masum kişilerin lekelenmemesi prensibi gereğince soruşturmanın içeriği ve safahatından bilgi verilmesi mümkün bulunmamaktadır.

İhale yolsuzluğu, İmar Kanunu’na muhalefet, görevi kötüye kullanma, rüşvet ve yolsuzlukla mücadele ile Paralel Devlet Yapılanması(PDY) gibi suçların soruşturulması, konunun uzmanları tarafından da bilindiği üzere ilgili soruşturmaya başlandıktan sonra, suç ve sorumluluğun hangi kamu görevlisine yansıyacağı, hangi usul ve yasa kapsamında yapılacağı bir prosedür ve sürece tabidir.

Özel soruşturma usulüne tabi olan kişilerin ifadelerinin alınması da bu süreç içerisinde yürütülmektedir.

Sonuç itibarıyla ilgili medya organları tarafından haber konusu olan iddia ve şikayetler Cumhuriyet Başsavcılığımızca değerlendirmeye alınmış olup, sorumlular hakkında yasal inceleme devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.