bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Çakır; “Yörük Halkı Gitmek İstese De Göndermeyiz”

SAMSUN

Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır Haber AKS TV’de Erdem Erol’un hazırlayıp sunduğu 25. Saat programına konuk oldu.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır Haber AKS TV’de Erdem Erol’un hazırlayıp sunduğu 25. Saat programına konuk oldu.

 

Programda Yörükler halkının evlerinin yıkılacağı konusunda açıklamalarda bulunan Çakır; “Yörük Halkı istese de onları göndermeyiz” dedi.

 

Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti değil Samsun’u,Türkiyeyi Dünyaya tanıtacak olan bir cennet olduğunu belirten Başkanvekili Turan Çakır; “1. derece sit alanında bulunan 150 tane yazlık ev yıkıldı, 3. derece sit alanında bulunan,Cumhur Kent ve Kaymakamlık Kampı dediğimiz yerdeki 171 ev daha yıkılacak.Sulak alanlara insanların müdahil olmasını istemiyoruz.Bu doğal alanlarda yapılaşma istemiyoruz” dedi.

 

Başkanvekili Çakır; “Yazlık sahiplerinin tapuları olduğu doğrudur, fakat arazi tapusudur. Tapunuz var demek o alana bina yapabilirsiniz demek değildir. Bu alanlarda imar yok ve bizler bu alanları imara açmak istemiyoruz. Doğal ortamı korumak istiyoruz” dedi.

 

Yörükler Halkı Bizim için Önemli

105 yıldır Yörüklerde yaşamını sürdüren Yörük halkına kesinlikle bir zararlarının olmadığını belirten Çakır; “Onlar bu doğal yaşamın bir parçası. Kendileri oralardan çıkmak istese de biz onları oradan göndermeyiz.Yörük köylüleri ile ilgili güzel projelerimiz var.Örneğin Yörükler Halkımızın oturduğu evlerin dış cepheleri tamir edilecek, yol kenarında bulunan kıyı çitleri doğaya uyumlu olarak değiştirilecek.Birçok konuda kendilerini destekliyoruz” dedi.

 

19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu’na Teşekkür

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Turan Çakır; “19 Mayıs Belediye Başkanımız Osman Topaloğlu’na yasalar çerçevesinde bizlere verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum. Sürekli halkımızı sakinleştiren ve oradaki gerçekleştirilecek olan projeleri halkımıza anlatan taraf oldu” dedi.

 

Kaynak : 19mayısajans.com

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.