bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Bursa'da Yaşayan Samsunlulara Müjde

SAMSUN

Bursa Samsun Günleri'nin açılışında konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Bursa'da yaşayan Samsunlulara müjde verdi.

Bursa Samsun Günleri'nin açılışında konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Bursa'da yaşayan Samsunlulara müjde verdi.

 

Bursa Samsun Dernekleri Federasyonu (SAMDEF) tarafından organize edilen, Bursa Samsun Günleri'nin açılışı büyük bir coşkuya sahne oldu. Açılış İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç'ın Merinos Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’ne gelmesi ile başladı. Bursa ve Samsun'da yaşayan Samsunluların akın ettiği Samsun tanıtım günleri töreninde konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Biz de Bursa'da yaşayan Samsunlular için Samsun'da bir gün yaparız. Şimdi imkanlarımız çok geniş. Öyle otobüslerle falan uğraşmaya da gerek yok. Uçakla Bursa'daki Samsunlularımızı şehrimize götürüp onlara Samsun'un hasretini gidertmiş oluruz" dedi.

 

BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU

Konuşmasında teröre lanet okuyan ve birlik beraberlik vurgusu da yapan Başkan Yılmaz, "Ülkemizin birliğe ve beraberliğe su gibi ihtiyaç duyduğu bir anda kültürümüzün, sanatımızın, sahip olduğumuz hasretleri burada ortaya koyup beraberce özlem giderdiğimiz bu güzel ortam ülkemizin ne kadar büyük bir kültürel zenginliğe sahip olduğunu gösteriyor. Burada oluşan birlik tablosu bir kez daha bizleri derinden etkiledi" diye konuştu.

 

YILMAZ:"KALEYİ İÇTEN FETHETMİŞİZ"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye Samsun ve Bursa'yı kardeş yapalım diyen Başkan Yılmaz, ortak işler yapıp ortak projeler geliştirebiliriz" dedi. İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın eşinin de Samsunlu olduğunu hatırlatan Başkan Yılmaz'ın, "Bir beyefendiye sormuşlar. Nerelisiniz demişler o da hanımköylüyüm demiş. İçişleri Bakanımız Sayın Efkan Ala Beyin değerli eşleri de Ladikli. Biz kaleyi içten fethetmişiz" sözleri ise salondan büyük alkış aldı.

 

Konuşmalar sonrası Bursa Samsun Günleri'nin açılış kurdelesi kesildi. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.