bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Başkan Yılmaz'dan Memlekete Geri Dönün Çağrısı

SAMSUN

Samsun Dernekler Federasyonu (SADEF) tarafından düzenlenen 9. Samsun Tanıtım Günleri törenle başladı.

Samsun Dernekler Federasyonu (SADEF) tarafından düzenlenen 9. Samsun Tanıtım Günleri törenle başladı.

 

Maltepe Miting Alanı'ndaki etkinliğin açılışına Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, MHP Grup Başkan Vekili Erhan Usta, Samsunspor Kulübü Başkanı Erkut Tutu, SADEF Genel Başkanı Yıldıray Baş ile belediye başkanları katıldı.

 

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, törende yaptığı konuşmada, SADEF'in etkinliklerinde farklı siyasi partilerden, farklı iş alanlarından kişileri Samsun için bir araya getirdiğini dile getirdi.

 

Etkinliğin ilk kez Anadolu yakasında gerçekleştiğine dikkati çeken Kılıç, bunun da bu bölgede yaşayan Samsunluların daha kolay Samsun'un güzelliklerini hatırlayacakları iyi bir fırsat olacağını söyledi.

 

Etkinliğin özellikle Samsun'dan ayrılmış ve başka illere yerleşmiş Samsunluların, Samsun'a yapacakları katkıları değerlendirecekleri bir fırsat olmasını dilediğini kaydeden Kılıç, "Diyoruz ki 'Nerede olursanız olun, Samsun'u unutmayın' ve gelin Samsun'da, baba ocağınızda, icabında mahallenizde veyahut da farklı bir yerde, akrabalarınıza destek olarak Samsun'daki köklerinizi yaşatın" dedi.

 

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun'un ciddi manada tanıtıma ihtiyacı olduğunu ve buna tüm Samsunluların tanıtıma destek olması gerektiğini söyledi.

 

Samsun'un yalnızca il merkezinin değil köylerinin, ilçelerinin de birbirinden güzel olduğunu kaydeden Şahin, "Çok kötü bir geleneğimiz var. Eski köy evlerini yıkıyoruz yerine betonarme bir kat, iki kat, üç kat binalar yapıyoruz. Bu silüeti bozuyor. Biz kendimiz farklı tarz ev modeli yaptırdık ve bunların projelerini de o tarz ev yapmak isteyenlere bedava veriyoruz" diye konuştu.

 

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, en çok Samsunlunun yaşadığı illerin başında İstanbul'un geldiğini belirtti. Yılmaz, her yıl yapılan tanıtım organizasyonlarında İstanbul'daki Samsunluların hasret giderdiğini dile getirdi. 30 Mart seçimlerinden sonra Büyükşehir Belediyelerinin hizmet alanlarının geliştiğini dile getiren Yılmaz, özellikle köylere yönelik hizmetleri artırdıklarını söyledi.

 

Özellikle emekli olan Samsunluların memleketlerine dönmelerini isteyen Başkan Yılmaz, böylece köylerdeki ekonomik canlanmanın da böylece canlanacağına inandığını söyledi.

 

Başkan Yılmaz, “Samsun herkesin imrendiği şehirlerden biri haline geldi. birçok yatırımla kalkınması ve gelişimini tamamladı ve tamamlamaya devam ediyor.” dedi.

 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.