bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Aile Şirketlerinde Anayasa Şart

SAMSUN

Samsun Genç İşadamları Derneği ve Samsun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen 'Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma ve Şirket Anayasası' semineri düzenlendi.

Samsun Genç İşadamları Derneği ve Samsun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen 'Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma ve Şirket Anayasası' semineri düzenlendi.

 

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Davut Altan Meclis Salonu'nda gerçekleşen seminerde 3. Göz Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Baydar tarafından verilen seminere, OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan, TKDK Bölge Müdürü Bülent Turan, Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, TÜGİK YK Üyesi ve SAMGİAD Başkanı Savaş Gömeç, KARGİF Başkanı Levent Özden, TEGİAD Başkanı Mustafa Çelebi, Bafra GİAD Başkanı Alper Güngör ve dernek üyeleri ile işadamları katıldı.

 

Programın açılış konuşmasını yapan SAMGİAD Başkanı Gömeç, aile şirketlerinde kurumsallaşmanın önemine işaret ederek, ''Aile şirketlerinin 3. kuşağa ulaşma oranı Türkiye'de yüzde 10 civarında. Bu şirketlerin yaşam ömürleri ortalama 25-30 yıl. Bu konuyu Karadeniz bölgesi olarak diğer bölgelerimizin biraz daha gerisinde takip ediyoruz. Biz de SAMGİAD olarak şehrimizin her noktasında bizlerde görev alacağımız için, kendi bölgemizde bu konuyu hatırlatacak projeler yürütmeye karar verdik. Bu seminerle ilk organizasyonumuzu gerçekleştiriyoruz. Bu konuda farkındalık yaratmak istiyoruz. Babalarımızın, dedelerimizin bize teslim ettikleri şirketleri yaşatabilmek, bizim de onlara bir evlat olarak borcumuzdur diye düşünüyoruz'' dedi.

 

Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ise, ''Kurumsallaşma olmadıkça aile şirketlerinin başına neler geleceğini çok iyi bilenlerden birisiyim. Türkiye'de 50, 60 belki 100 yılı aşan aile şirketleri var. Avrupaya gidildikçe bu rakam artıyor. Bunu başarabilmek için aile şirketlerinde anayasa hazırlayıp uygulamak lazım'' dedi.

 

Açılış konuşmalarının ardından Salih Zeki Murzioğlu ve Savaş Gömeç tarafından 3. Göz Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Baydar'a plaket sunuldu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.