bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Vali Dağlı’dan Yerli Ve Milli Aşımız Olan Turkovac Çağrısı

SAĞLIK

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, “Gelin, hep beraber şehrimizde hızla yükselen vaka dalgasına yerli ve milli aşımız olan Turkovac’ın gücüyle dur diyelim” dedi.

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, “Gelin, hep beraber şehrimizde hızla yükselen vaka dalgasına yerli ve milli aşımız olan Turkovac’ın gücüyle dur diyelim” dedi.

Vali Dağlı, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde aşı polikliniklerini ziyaret ederek, ilimizdeki Turkovac aşı çalışması ve pandeminin son durumu hakkında İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Muhammet Ali Oruç ve sağlık yöneticilerinden bilgi aldı.

Yerli ve milli Covid-19 aşımız Turkovac’ın bugün itibarıyla ilimizde uygulanmaya başlandığı belirten ve tüm Samsunluları ilimizde hızla yükselen Omicron dalgasına yerli aşımızla dur demek için aşılarını yaptırmaya Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanemize davet eden Vali Dağlı, “Bugün, ilimizde Valiliğimizin koordinasyonunda devam eden Covid-19 aşı çalışmaları açısından çok önemli bir gün. Ülkemiz için bir gurur vesilesi olan ve tüm dünyada aşıya ulaşamayan ülkelerin de umudu olacağını düşündüğümüz yerli ve milli Covid-19 aşımız olan Turkovac, bugün itibarıyla ilimizde uygulanmaya başlanıyor. Ayrıca, diğer aşıları tercih eden vatandaşlarımız için de ilimiz genelinde kamu ve özel sektöre bağlı 500’ün üzerindeki noktada aşılama çalışmaları da devam ediyor.

Özellikle Omicron varyantının ilimizde etkisini güçlü bir şekilde hissettirdiği, vaka sayılarının hızla arttığı şu günlerde, aşı hakkı olan herkesin aşısını yaptırması şehrimiz için çok daha büyük önem arz ediyor. Tam da bu noktada Turkovac’ın devreye girmesiyle artık aşı konusunda tereddüt etmek ya da çekinmek için hiçbir gerekçenin kalmadığını düşünüyorum. Gelin, hep beraber şehrimizde hızla yükselen vaka dalgasına yerli ve milli aşımız olan Turkovac’ın gücüyle dur diyelim.” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.