bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde “Akılcı İlaç Bürosu” Hizmete Girdi

SAĞLIK

Sağlık Bilimler Üniversitesi (SBÜ) Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde “Akılcı İlaç Bürosu” hizmete girdi.

Sağlık Bilimler Üniversitesi (SBÜ) Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde “Akılcı İlaç Bürosu” hizmete girdi.

SBÜ Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi; Kronik hastalığı olan ve birçok ilacı bir arada kullanması gereken hastaların tedaviye uyumunu arttırmak ve ilaç kullanımı hakkında bilinçlendirmek amacıyla “Akılcı İlaç Bürosu”nu hizmete açtı.

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç.Dr. Ahmet Şen konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamasında; “Hastanemizde Kronik hastalığı olan ve birçok ilacı bir arada kullanması gereken hastalarımızın tedaviye uyumunu arttırmak ve ilaç kullanımı hakkında bilinçlendirmek için, hastanemizde "Akılcı İlaç Bürosu" açılmıştır” dedi.

Başhekim Doç.Dr. Ahmet Şen; “Büromuza tedaviyi düzenleyen hekimlerin yönlendirmesiyle veya kendisi bilgi amaçlı gelen hastaya; İlaçların nasıl kullanılacağı, İlaçların yan etkileri, saklama koşulları, varsa ilaç – ilaç veya ilaç – besin etkileşimleri hakkında bilgiler verilecek. Böylelikle ilaçların doğru kullanımını sağlayarak hastalarımızın şifaya ulaşımı kolaylaştırmak, gereksiz işgücü kaybını önlemek, yanlış ilaç kullanımını ve maddi kayıpları önlemeyi amaçlamaktayız” şeklinde konuştu.

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi “Akılcı İlaç Bürosu”ndan bilgi hasta ve hasta yakınları, hizmetten duydukları memnuniyeti ifade ederek, hastane yönetimine teşekkür ettiler.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.