bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın’dan Ramazan Uyarıları

SAĞLIK

Bafra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın Ramazan’ın girmesiyle beraber beslenme konusunda vatandaşları uyardı.

Bafra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın Ramazan’ın girmesiyle beraber beslenme konusunda vatandaşları uyardı.

Ramazan’ıın yaz ayına denk geldiğini vurgulayan Bafra Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın şunları söyledi, ‘’Ramazan’da beslenme alışkanlıklarımızdan ziyade farklı beslenme önerilerinde bulunacağım. Havaların biraz daha sıcak olması, terlemenin fazla olacağı ve bundan dolayı sıvı kaybının fazla olacağı dolayısıyla insanlarımızın biraz daha yorulacağı, yorgun düşeceği, baş ağrısı çekeceği bir aya giriyoruz.

Sahura mutlaka kalkılması gerektiğini söyleyen Dr. Akın, gün boyunca oruç tutacakları kişilerin, aç kalacakları sürenin fazla olmasından dolayı, şeker ve tansiyonda düşmeler meydana gelecektir. Oruç tutacak vatandaşlarımızın muhakkak sahura kalkıp bir şeyler yemesi gerektiğini vurguladı.

Oruç tutacak kişilerin çok güneşli yerlerde bulunmamaları öneriyoruz, özellikle yüksek tansiyon hastası kalp hastası kişilerin oruç tutmamaları yönünde temkinlerde bulunuyoruz. İftarda özellikle önerilerim şunlar olacaktır, oruçlarını açan kimler öncelikle hafif gıdalarla yemeklerine başlamalılar. Çorbayla başlana bilir, hurmayla başlamalılar. 

İftarda sabırla yemek yenilmeli acele edilmemeli, bolca çiğneyerek ve bolca sıvı tüketilmesi gerektiğini özellikle belirtmek isterim’ dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.