bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Mesleki Eğitim Çalışmasını Doğal Ortamda Yaptılar

SAĞLIK

Alaçam ilçesi Resai Aydın İlkokulu tarafından Doğada Öğrenim etkinliği içerisinde Doğa yürüyüşü ve oryantiring etkinliği düzenledi.

Alaçam ilçesi Resai Aydın İlkokulu tarafından Doğada Öğrenim etkinliği içerisinde Doğa yürüyüşü ve oryantiring etkinliği düzenledi.

Milli Eğitim Bakanlığı 2019 yaz dönemi Mesleki Eğitim çalışmalarında öğretmenlerin doğal ortamlarda değişik çalışmalar yapmaları yönünde planlama yapmıştı. Mesleki çalışmalar planına göre 21 haziran 2019 cuma günü Doğada Öğrenelim başlığı altında, Doğa yürüyüşü etkinliği ve Oryantring etkinliği gerçekleştirildi. Okulların kendi imkanlarıyla yapılan etkinliğin hedefi, Öğretmenlerin motivasyonunun ve kurumsal aidiyet duygusunun artırılması amacıyla etkinlik sonunda piknik ve toplu yemekler düzenlendi. 

Bu kapsamda ilçemiz Resai Aydın İlkokulu öğretmenleri 21 Haziran günü Doğada Öğrenim etkinliği içerisinde Doğa yürüyüşü ve Oryantiring etkinliği için Sinop İli Erfelek ilçesinde bulunan Erfelek Şelalesi ve çevresine gezi düzenledi. Şelale bölgesinde yürüyüş yapan öğretmenlerimiz hem doğayı tanıdılar, hem doğal ortamda zihinlerini dinlendirdiler hem de değişik etkinliklerle gelecek yıl eğitim çalışmalarında öğrencilerine anlatacak yeni bilgiler edindiler. Sınıf ortamı dışında doğal alanlarda yapılan piknik ve doğal yemek öğretmenlerin motivasyonunu artırdı,2018- 2019 yılının yoğun çalışmasının yorgunluğunun bir kısmını atmış oldular.

Oryantiring nedir, harita yardımı ile yön bulmayı içeren, zamana karşı yapılan bir spor. Farklı arazi koşullarında yapılabilse de, genellikle ormanlık arazide yapılması tercih edilmektedir. Çoğu ülkede federasyonlar halinde örgütlenmiştir ve belirli kurallar çerçevesinde gerçekleştirilir.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.