bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Görme Engelliler; Sarı Çizgilerin Önemine Dikkat Çekti

SAĞLIK

Samsun’un Bafra engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için İlçe Emniyet Müdürlüğü ve görme engelliler derneği üyeleri yürüyüş gerçekleştirdi.

Samsun’un Bafra engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için İlçe Emniyet Müdürlüğü ve görme engelliler derneği üyeleri yürüyüş gerçekleştirdi.

Atatürk Bulvarı esnaflarını ziyaret ederek sarı çizgiler konusunda bilgilendirme yapan Bafra Görme Engelliler Derneği Başkanı Mustafa Kaplan, "Amacımız sarı çizgiye dikkat çekmek. Her esnaf kardeşimizin dükkanının önündeki sarı çizgiler ihlal ediliyor. Sarı çizgilerin üstüne koyulan malzemelere çarparak kendimizi yaralıyoruz. Sağlık sorunları yaşıyoruz. Sarı çizgilerin üzerine malzeme konulduğunu gördüğünüz zaman esnaf kardeşlerimizi uyararak o sarı çizgilerin üzerindeki malzemeyi kaldırmasını istiyoruz ya da belediyeye haber veriyoruz. O sarı çizgilerin üzerinde bir şey olması demek hayati bir şekilde yaralanmamıza neden olabilir. Bu konuda yardımlarınızı ve desteklerinizi bekliyoruz" dedi.

Bafra İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Gökay Gökdoğan ise, "Herhangi bir konuya şahit olduğunuzda bunu 155'i arayarak bilgi vermeniz gerekiyor. Görme engelli vatandaşlarımız için de bu engelli rampaları ve sarı şeritler bir aksesuar olarak yapılmış şeyler değildir. Sadece bebek arabaları insin diye yapılmıyor. Engelli araçlarında oradan insin diye yapılıyor" dedi.

Bafra Sosyal Hizmetler Vakfı Müdürü Muzaffer Şahin ise, “Bizim önemsemediğimiz, yada görmezden geldiğimiz bu sarı çizgiler görme engelli kardeşlerimizin hayatında büyük kolaylık sağlıyor. bu yürüyüşte olmak onların neler hissettiğini anlamak için çok önemliydi. Bizde Emniyet teşkilatı ve dernek başkanıyla bu hassasiyeti Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan esnaflarımıza anlattık" dedi.

Yürüyüşe, Bafra emniyet Müdürü Süleyman Gökay Gökdoğan, Bafra Sosyal Hizmet Vakfı Müdürü Muzaffer Şahin, Görme Engelliler Derneği Başkanı Mustafa Kaplan ve emniyet personeli katıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.