bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

‘Dünya Emzirme Haftası ve Anne Sütü’ Semineri

SAĞLIK

Bafra Kaymakamlığının hazırlayıp sunduğu Orta Karadeniz Kalkınma Ajansının desteklediği, '’Bakıma Muhtaç Bireylerin yaşam kalitesini artırma Projesi’ tüm hızıyla devam ediyor.

Proje kapsamında eğitim alan 56 bayan öğrenciye, hasta ve yaşlı bakımı eğitiminin yanı sıra, 6 aylık dönem süresince, toplum için önem arz eden farklı eğitimlerin de verilerek, öğrencilerde farkındalık oluşturulmaya çalışılıyor.

 

1-7 Ekim tarihleri arasında, dünya Emzirme haftası ve Anne Sütü, haftası dolayısı ile Bafra Toplum Sağlığı Merkezi bünyesinde, Eğitimci Hemşire Filiz Erdoğan tarafından, 56 bayan öğrenciye yönelik, Emzirme, bebeklerin sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için en uygun beslenme yöntemleriyle ilgili bilgilendirme yapıldı.

 

Bafra Toplum Sağlığı Merkezi bünyesinde, Eğitimci Hemşire Filiz Erdoğan,” Anne Sütü bebeğimizin yaşamında doğumundan sonraki beklide en büyük mucizedir. Ona yaşamındaki en iyi başlangıcı sağlamaktadır. Dünyada her yıl 1 milyondan fazla bebek ve çocuk anne sütü ile beslenemediği için ishal, solunum yolu enfeksiyonları ve benzeri diğer enfeksiyonlardan dolayı kaybedilmektedir. Bebeğinizi doğumdan itibaren 6 aylık olana kadar tek başına anne sütü ile beslenmesi ve sonrasında ise; ek besinlerle birlikte olmak şartıyla, en az 2 yaşına kadar da anne sütü ile beslenmeye devam ettirilmesi, tüm Sağlık Otoriteleri tarafından da önerilmektedir” dedi.

 

Yaklaşık yarım saat süren eğitim programından sonra proje koordinatör yardımcısı Cemalettin Cankurt ve Eğitimci Fatma Aksakal projeye katkılarından dolayı eğitimcilere ve kurum yetkililerine teşekkür ettiler. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.