bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Deva Partisi’nden “Kanında Deva Var” Kan Bağışı Kampanyası

SAĞLIK

Deva Partisi Samsun İl Başkanlığı düzenlediği “Kanında Deva Var” kampanyası kapsamında Kızılay’a kan bağışında bulundu.

Deva Partisi Samsun İl Başkanlığı düzenlediği “Kanında Deva Var” kampanyası kapsamında Kızılay’a kan bağışında bulundu.

Deva Partisi Samsun İl Başkanı Av. Kebire Birer Türk konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Sağlıklı kalmayı önceleyen sağlık politikası anlayışı çerçevesinde öncelikle koruyucu ve birinci basamak sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi gerekmektedir. Ana iki unsur hizmetinin sunulması ve toplumda sağlıklı yaşam için bilincin oluşmasıdır.

Koruyucu ve temel sağlık hizmetleri, eşitlik ve hakkaniyet prensiplerine uygun olarak; hasta haklarına saygılı, kolay ulaşılabilir ve kullanılabilir bir şekilde devlet tarafından ücretsiz olarak sunulmalıdır. İkinci unsur ise, toplum bilincinin oluşmasıdır.

Tüm çabalara rağmen, sağlık bilincinin toplumda henüz istenilen seviyeye ulaşamadığı, bireyin kendi sağlığını koruyacak yöndeki alışkanlıklarının iletişiminde ve teşvikinde geri kalındığı bir gerçektir.Bu bağlamda, sağlık okuryazarlığının yaygınlaştırılması ve etkin olarak kullanılması hayati öneme sahiptir.

Mesleki kurum ve dernekler, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları ile eşgüdümlü programlar yürütmek, kamu spotları, eğitim araçları ve dijital teknolojiler ile halkımızı özellikle kanser, obezite, diyabet ve kalp damar hastalıkları konusunda bilinçlendirmek ve bu hastalıkların artmasına neden olan risk faktörlerinin azaltılmasına yönelik koruyucu sağlık programlarına önem ve öncelik verilmelidir.

Yine bir temel sağlık hizmeti olan kan ve kök hücre bağışı da önemli bir yere sahiptir. Kan üretilemeyen tek ilaçtır. Sağlık hizmetlerinin temel ihtiyacı olan kan ürünlerinin yeterli ve devamlı temini ancak toplumla birlikte hareket ederek sağlanabilir. Deva partisi olarak hem bireysel anlamda, hem de kurumsal anlamda bu sorumluluğu paylaşmaktan gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.