bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Ahmet Yeni; Samsun Karadenizin Sağlık Kenti

SAĞLIK

Ak Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Hasan Rıza Aydın’ı ziyaret etti.

Ak Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Hasan Rıza Aydın’ı ziyaret etti. İlkadım İlçe başkanı İhsan Kurnaz, il yönetim kurulu üyesi Güner Armutlu’nun da eşlik ettiği ziyarette Ahmet Yeni hastanelerin durumu, personel ihtiyacı ve devam etmekte olan yatırımların mevcut hali hakkında bilgi aldı.

 

Sağlık sektöründe zihniyetin değiştiğini dile getiren Yeni, ‘Vatandaş kapıdan girdiğinden itibaren taburcu olana kadar iyi bir karşılama, doğru yönlendirme, güler yüz her ne gerekiyorsa en üst düzeyde yerine getirilmeli. Sağlık bakanlığımızın ortaya koyduğu yeni sistem, sağlık hizmetinin kalitesini artırdı. Sağlık hizmeti ile birlikte sosyal hizmeti de beraberinde sunmayı öngören bir sistem geliştirdi. Kurumlar arası koordinasyonu kolaylaştırdı.’ dedi.

 

Samsun Karadeniz’in bölge kenti oldu. Tüm illerden hasta akını başladı Samsun’a. Kamu hastaneleri ve özel sektörle birlikte her türlü tedavinin yapılabildiği bir sağlık kenti oldu. Bu sebeple artık metropollere gidiş azaldı. Vatandaş Ankara’ya-İstanbul’a gidip orada misafirhanelerde perişan olmaktan kurtuldu. Bu durum siyasiler olarak bizim de yükümüzü hafifletti.

 

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Hasan Rıza Aydın, il ve ilçelerdeki tüm hastanelerde memnuniyeti artırmanın, hizmet standartlarını yükseltmenin gayreti içinde olduklarını ifade etti. Hasan Rıza Aydın, ‘Bazı branşlarda ihtiyacımız olmakla birlikte hastanelerimizde ciddi sıkıntılarımız yok. Merkeze uzak ilçelerimizde genellikle zorunlu hizmetini tamamlayan doktorlarımız tayin istiyorlar. İl içi personel ihtiyacımızı geçici görevlendirmelerle çözüyoruz. Vatandaşı madur etmemek için gayret ediyoruz. Personelimize sürekli teorik ve pratik eğitim veriyoruz.’ dedi.

 

Ziyarette devam eden yatırımların son durumu da konuşuldu. Milletvekili Ahmet Yeni, ‘Bafra Devlet Hastanesinin geçici kabulü tamamlanmak üzere, Ladik muhtemelen 11. Ayda bitecek, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanemiz yüzde doksan oranında tamamlandı, Sağlık Kampüsü çalışmalarımız çerçevesinde hastanelerimizden bazılarının ihalesi yapıldı, Çarşamba’da inşaat yüzde 20-25 oranında tamamlanmıştı ancak firma ile ilgili bir problem sebebiyle ihale yeniden yapılacak. Vezirköprü, Havza ve Terme’de resmi altyapı tamamlandı önümüz günlerde Toki’de ihale yapılacak.’ dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.