bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Türk: “Türkiye’nin Geleceğinden Kaygılıyım”

CANİK

Demokratik Sol Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Sami Türk, Türkiye’nin geleceğinden kaygı duyduğunu söyledi.Kurban Bayramı dolayısıyla baba ocağı Bafra’da bulunan Demokratik Sol Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr....

Demokratik Sol Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Sami Türk, Türkiye’nin geleceğinden kaygı duyduğunu söyledi.

Kurban Bayramı dolayısıyla baba ocağı Bafra’da bulunan Demokratik Sol Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Sami Türk, çalışma ofisinde yaptığı açıklamada, AK Parti'nin son zamanlarda uyguladığı politikaları eleştirdi.

Türk, “Andımızın kaldırılması son derece yanlıştır. Andımızdaki iktidarı rahatsız eden orada geçen Türk sözü ve Atatürk’ün gösterdiği yoldan gitmek bu iki noktadan kaynaklanıyor. Almanya’da böyle bir uygulama yok. Amerika Birleşik Devleti'nde, birleşik devletlere bağlılık antları var. Bu gün ki iktidarın bir hassasiyeti var. Başbakan Türk sözcüğünü hemen hemen hiç kullanmıyor, Atatürk sözcüğünü hiç kullanmıyor. Ama o andımızda bunlar var. Ben kaldırılmasına karşıyım. Reşit Galip Türkiye’nin devrimci bir bakanıydı. Onun hakkında da ağza alınmayacak sözler söylediler.

Dershaneler aslında Türkiye’de bir sorun olduğunu hatırlatan Hikmet Sami Türk, "Dershaneler lise programlarının üniversiteye giriş sınavlarını karşılayabilecek bir eğitim vermemesinden kaynaklanıyor. Liseden alacağınız diploma üniversiteye girmenize yetmiyor ve öğrenciler başarılı olabilmek için dershanelere gidiyorlar. Türkiye’de dershane diye ayrı bir sektör oluştu. Benim görüşüme göre dershaneler yerine okulların öğrencileri üniversite giriş sınavlarında başarılı olması şeklinde yetiştirmesi gerekir. Bu yapılırsa Milli Eğitimde çok önemli bir devrim olur. Bugün bir tarafta dershaneler var ve öğrenciler büyük paralar ödeyerek üniversite sınavlarına hazırlanıyorlar. Bunu önlemek lazım.Bunu önlemek içinde lise öğrencilerine hem lise bilgilerini verecek, hem de öğrencileri üniversite giriş sınavlarına hazırlayabilecek şekilde yetiştirilmelidir.Bunu yapabilecek bir Milli Eğitim bakanı çok önemli bir hizmet yapmış olur" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.