bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Milletvekillerinin Yeni Odaları Yeni Yasama Yılına Hazır

CANİK

Milletvekillerinin yeni yasama yılında kullanmaya başlayacağı yeni odaları görücüye çıktı. Milletvekilleri, 9 metrekarelik odalardan içinde lavabosu ve tuvaleti bulunan 40 metrekarelik yeni odalarına geçecek.Yıllardır küçük odalarda seçmeni...

Milletvekillerinin yeni yasama yılında kullanmaya başlayacağı yeni odaları görücüye çıktı. Milletvekilleri, 9 metrekarelik odalardan içinde lavabosu ve tuvaleti bulunan 40 metrekarelik yeni odalarına geçecek.

Yıllardır küçük odalarda seçmeni ile biraraya gelen vekiller için Meclis kampüsü içinde yapılan yeni bina inşaatında sona gelindi. Akıllı olarak yapılan binada milletvekilleri odalarının yanı sıra ziyaretçi odaları, komisyon toplantı salonları, kafeterya, 3 bin kişilik yemekhane, market, bankalar da yer alacak. Daha önce 9 metrekarelik odalarda seçmeniyle biraraya gelen vekiller, yeni yasama döneminde danışman ve sekreterin bir kapıyla ayrıldığı 40 metrekarelik odalara çıkacak. Odalarda duman ve yangın söndürme sensörü de yer alırken, gürültü ve sesi geçirmemesi için camlar üç cam olarak yapıldı. Bina 4'ü bodrumda toplam 11 kattan oluşuyor. Milletvekillerinin odalarından rahat ve hızlı şekilde Genel Kurul’a erişebilmesi için de tünel yapıldı. Daha önce kullanılan iki tünelden daha uzun olan yeni tünelin duvarlarını 3 boyutlu resimler süsleyecek.

Akıllı binaya ilişkin İHA’ya bilgi veren TBMM İşletme ve Yapım Başkanlığı Başkan Yardımcısı Kamil Polat, 40 metrekarelik alanın 26 metrekaresinin milletvekili, 14 metrekaresinin sekreter ve danışmanların kullanacağı iki bölümden oluştuğunu söyledi. Odada vekillerin kullanacağı bir adet tuvalet ve lavabo bulunduğunu belirten Polat, odada bulunan sensör aracılığıyla vekillerin odayı terk etmesinin ardından cihazların kendi kendini kapattığını söyledi. Polat, her şeyin düşünüldüğü akıllı binada yangın çıkması durumunda ise bütün kapıların otomatik açıldığı asansörün zemin kata indiğini ve yangın merdivenlerinde bulunan basınç fanlarının çalıştığını söyledi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.