bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Kılıç: “Hukuk, Demokrasiyi Korur”

CANİK

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, “Hukuk, demokrasiyi korur. Hukuk devletinin olmazsa olmaz kaidesi budur. Meşru bir yönetimde hukuk demokrasiyi korumalıdır ki, milli irade olması gereken yerde bulunabilsin” dedi.Bakan Suat Kılıç, Ergenekon...

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, “Hukuk, demokrasiyi korur. Hukuk devletinin olmazsa olmaz kaidesi budur. Meşru bir yönetimde hukuk demokrasiyi korumalıdır ki, milli irade olması gereken yerde bulunabilsin” dedi.

Bakan Suat Kılıç, Ergenekon davası kararını değerlendirdi. Yapılan spor tesislerini incelemek ve esnaf ziyaretlerinde bulunmak amacıyla Samsun’un Terme ilçesine gelen Bakan Kılıç, burada basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Ergenekon davası kararını değerlendiren Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, “Hukuk, demokrasiyi korur. Hukuk devletinin olmazsa olmaz kaidesi budur. Hukukun demokrasiyi korumak gibi bir görevi vardır. Gündemdeki bütün davaları ben bu tek cümle çerçevesinde değerlendiriyorum. Meşru bir yönetimde hukuk demokrasiyi korumalıdır ki, milli irade olması gereken yerde bulunabilsin” diye konuştu.

Silivri’de görülen dava sırasında vatandaşların dışarıda eylem yapması hakkında da konuşan Bakan Kılıç, “Eylem üzerinde değerlendirmede bulunmam. Eylemler bizim konumuz değil. Türkiye bir hukuk devleti olduğuna göre, yargı bağımsız olduğuna göre her şeyin bu çerçevede değerlendirilmesi lazım. Hiç kimse bir başkasının ağır hapis cezası almasından mutlu olacak değildir. Hiç kimse bundan dolayı tebessüm edecek ve gülecek değildir ama işin özüdür. Meşru devletlerde, çağdaş devlet teorisinde hukuk demokrasiyi korur. Demokrasinin yegane koruyucusu, kollayıcısı ve güvencesi hukuktur. Demokrasiyi hukukun korumadığı yerlerde milli iradeden de millet egemenliğinden de söz etmek mümkün değildir. Verilen cezalar nedeniyle kimsenin mutlu olması da mümkün değildir. Herkesin hukuk sürecine itimat etmesi lazım” şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.