bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

İzmir’de Dsp’den Çifte Kutlama

CANİK

Demokratik Sol Parti İzmir İl Başkanlığı, Fuar Kültürpark Atatürk ve İsmet İnönü’nün heykeli önünde 24 Temmuz’da çifte kutlama yaptı.İzmir İl Başkanı Selçuk Karakülçe, kutlamalar sonrası Cumhuriyet Meydanı’nda yaptığı konuşmada,...

Demokratik Sol Parti İzmir İl Başkanlığı, Fuar Kültürpark Atatürk ve İsmet İnönü’nün heykeli önünde 24 Temmuz’da çifte kutlama yaptı.

İzmir İl Başkanı Selçuk Karakülçe, kutlamalar sonrası Cumhuriyet Meydanı’nda yaptığı konuşmada, “İzmir Bağımsızlığın ilk kurşun atıldığı şehir olarak tarihe geçmiştir. 24 Temmuz’da DSP İktidarında bayram olarak havai fişekli kutlamalar ile, 24 Temmuz 1963 İşçi hakları, 24 Temmuz 1908 Basın Özgürlüğü, 24 Temmuz 1923 Lozan Antlaşması anılacaktır.

Lozan Türkiye’nin tapusunun alındığı gündür. Bugünler sayesinde günümüze gelinerek devleti yönetenlerin, Cumhuriyet kurucularına dil uzatanların dönüp kendilerine bir bakmaları gerektiğini, bütün kazanımların eritilip, dış borçları Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyelerine çıkaranların, yeniden Türkiye’ye kapitülasyonları getirme çabalarında olduklarını” söyledi.

Başkan Karakülçe, “gelinen noktadakiler ile artık özgür basından söz edilemeyeceğini Basının iki türlü kuşatma altında olduğunu, birinci İktidar gücü ile baskı ve sindirme,

ikinci İktidar beslemesi sermaye ile basın kuruluşlarının tek tek satın alınması sonucu basının susturulduğunu” ifade etti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.