bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Grup Başkanvekili Aydın'dan 'ergenekon Davası' Değerlendirmesi

CANİK

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, tarihi Ergenekon davasıyla ilgili karara ‘gayri meşru’ yakıştırması yapılmasını “densizlik” olarak değerlendirirken, Mehmet Haberal'ın CHP’nin başına geçebileceği iddialarıyla ilgili de,...

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, tarihi Ergenekon davasıyla ilgili karara ‘gayri meşru’ yakıştırması yapılmasını “densizlik” olarak değerlendirirken, Mehmet Haberal'ın CHP’nin başına geçebileceği iddialarıyla ilgili de, “CHP’nin içinde bile kendi tabanıyla bir şekilde bir yerlere gelmek pek mümkün değil. Malum daha önce bir kaset operasyonuyla bir şekilde Kılıçdaroğlu işbaşına geldi. Şimdi başka bir takım operasyonlar olabilir mi? Olabilir” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Tabip Odası Başkanı Süleyman Kılınç ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. Ahmet Aydın, ziyarette gazetecilerin sorularını cevapladı. Ergenekon Terör Örgütü ile ilgili kararı değerlendiren Aydın, mahkemenin demokrasi tarihi açısından önemli bir karara imza attığını belirterek, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na Silivri göndermesinde bulundu. Aydın, Mehmet Haberal’ın CHP’nin başına geçip geçemeyeceğini konusunda da bir takım operasyonların olabileceğini söyledi. Aydın, şunları kaydetti:

"Milletin iradesine karşı girişilen teşebbüslere, millet adına yargı yine tarihi bir karar verdi. Ancak özellikle şunu ifade edeyim. AK Parti’yle birlikte üstünlerin hukukundan, hukukun üstünlüğüne geçilmiştir. Türkiye’de artık hiç kimsenin işlemiş olduğu suç yanına kâr kalmayacaktır. Kanunlar karşısında, hukuk nezdinde herkes eşittir ve bu manada kim olursa olsun eğer suç işlediği zannıyla bir iddianame ortaya atılıyorsa sonuna kadar gidilecektir. Türk yargısı 4-5 yıl içerisinde çok kapsamlı 275 sanıklı bu dosyayı karara bağlamış oldu. AK Parti’yle birlikte demokratikleşme, darbenin önlenmesi adına atılan adımlar, Türkiye’nin normalleşmesi adına yapılan tüm reformlar aslında sonuç gösteriyor. Bağımsız Türk mahkemelerinin vermiş olduğu karara bir şekilde herkesin saygı duyması gerekiyor. Artık bu ülkede hukuk egemen olmuştur, milletin iradesi egemen olmuştur ve milletin iradesine karşı, girişilen her teşebbüse karşı, işte lav silahına 'boru' dediler, darbe planına 'kağıt parçası' dediler. Ama görünen noktada Ergenekon Terör Örgütü'nün olduğu ilk derece mahkemesi tarafından tespit edilmiş ve tescil edilmiş durumdadır. Bu çok derece önemli bir tespittir. Belki asrın davasıdır. Bu karar tabii ki önemli bir karardır. Türkiye Cumhuriyeti'nin demokrasi serüveninin tekamül etmesi açısından çok önemlidir, demokratikleşmemiz açısından son derece önemlidir. Ve bundan sonraki süreçte de ben inanıyorum ki artık Türkiye’de darbeler tarihe karışacaktır. Bu davanın açılıyor olabilmesi bu ülkenin geleceği açısından son derece önemlidir. Bundan sonraki süreçte kesin ve kesin millet iradesinin egemen olacağının en önemli göstergesidir."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kararı ‘gayri meşru’ olarak değerlendirmesine göndermede bulunan Aydın, "Yargıyı gayri meşru göstermek en hafif deyimiyle bir densizliktir. Yargı meşru bir yargıdır, bu milletin yargısıdır. Dün yargının verdiği hukuksuz kararlara arka çıkanlar, 367 gibi, parti kapatmalarıyla ilgili davalar gibi hukuksuz kararlara arka çıkanlar bugün bu karara karşı niye ‘gayri meşrudur’ diye ifadeler kullanıyorlar işin doğrusu anlamıyorum. Özellikle CHP Genel Başkanı'nın böyle bir ifadesini ben kesinlikle reddediyorum. Zira hatırlarsınız ta bu davanın ilk başlarında CHP’nin eski Genel Başkanı bu davanın avukatlığına soyunmuştu. Mevcut Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu da; 'nerede böyle bir örgüt? Varsa ben gidip üye olayım' demişti. İşte örgüt ortaya kondu. Böyle bir terör örgütü olduğu tescillendi. Hükümeti demokrasi dışı kanallarla devirmeye yönelik çalışan bir örgütün olduğu şu anki mahkeme kararıyla tescillendi. Peki şu anda Sayın Kılıçdaroğlu'na sormak gerekiyor. Eğer sen böyle bir örgüte, halen milletin iradesini gasp etmeye çabalayan, planlar yapan, teşebbüslerde bulunan böyle bir örgüte üye olmak istiyorsun, buyurun adres Silivri. Gidip üye olabilirsin" dedi.

Mehmet Haberal'ın CHP’nin başına geçebileceği iddialarına ise Aydın, “CHP’de zaten millet iradesiyle iktidara gelmek, CHP’nin içinde bile kendi tabanıyla bir şekilde bir yerlere gelmek pek mümkün değil. Malum daha önce bir kaset operasyonuyla bir şekilde Kılıçdaroğlu işbaşına geldi. Şimdi başka bir takım operasyonlar olabilir mi? Olabilir. O CHP’nin bileceği bir şeydir. CHP’nin içişlerine karışmak doğru değil” ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.