bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Erdoğan, İtalya Başbakanı Letta İle Telefonda Görüştü

CANİK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İtalya Başbakanı Enrico Letta ile bir telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede, iki ülke ilişkilerinin yanı sıra Suriye ve Mısır'daki son gelişmeler ele alındı.Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre,...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İtalya Başbakanı Enrico Letta ile bir telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede, iki ülke ilişkilerinin yanı sıra Suriye ve Mısır'daki son gelişmeler ele alındı.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Başbakan Erdoğan, İtalya Başbakanı Letta'yı akşam saatlerinde arayarak yaklaşık yarım saat görüştü. Görüşmede, Türk-İtalyan ilişkilerinin yanı sıra Suriye ve Mısır'daki son gelişmeler de ele alındı.

İki liderin, Suriye'de kimyasal silahların kullanımından ciddi kaygı duydukları ve bu konuda BM Güvenlik Konseyi'nin etkili bir şekilde girişim başlatmasını umut ettiklerini belirttikleri öğrenildi.

İtalya Başbakanı Letta, görüşme sırasında İtalya'nın Türkiye ile ilişkileri daha da geliştirme arzusunda olduğunu ifade ederek, Türkiye'nin AB sürecine ülkesi tarafından verilen desteğin önümüzdeki süreçte de devam edeceğini vurguladı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.