bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Chp Genel Başkan Yardımcısı Tekin'in Basın Toplantısı (1)

CANİK

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun bayramdan sonra Irak’a üst düzey bir ziyaret gerçekleştireceğini söyledi.CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Toplantı...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun bayramdan sonra Irak’a üst düzey bir ziyaret gerçekleştireceğini söyledi.

CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Toplantı devam ederken Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Kurul’un gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Ergenekon davasını da eleştiren Tekin, “Silivri’de keşke hukuk işleseydi de siyaset müdahale etmeseydi. Eğer siyaset müdahale ediyorsa hukuksuzluk vardır. Süreç adil işlemezse hükmün de adil olduğu söylenemez” dedi.

Ekonominin iyiye gitmediğini de savunan Tekin, Türkiye’de devalüasyon yaşandığını iddia etti. Kılıçdaroğlu’nun Ortadoğu’ya gerçekleştireceği ziyarete değinen Tekin, “Gezi Parkı eylemlerinden 3 ay önce iktidarın tüm yetkilileri ‘Türkiye küresel oyuncu, muhalefet bu işten anlamaz’ diyorlardı. Ne zaman diyorlardı? 10 yıl önce demiyorlardı, 3 ay önce. Ne yazık ki iktidar Türkiye’yi küresel oyuncak haline getirdi. AKP’nin Ortadoğu coğrafyasında tek bir dostu kalmadı. İçinden geçtiğimiz bu süreçte Sayın Genel Başkanımıza davetler var. Mısır’da sorunlar yaşanmasaydı ilk orayı ziyaret edecekti. Çok yakında Irak, daha sonra Tunus, İran’ı ziyaret edecek. Bayramdan sonra Irak ziyareti olacak. Irak’tan sonra Erbil’i ziyaret edecek” diye konuştu.

Tekin, CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal'ın 1 Ekim'de Meclis açılınca yemin edeceğini de söyledi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.