bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Çağatay Kılıç: “kırsal, Şehir İle Entegre Olacak”

CANİK

AK Parti Samsun Milletvekili Çağatay Kılıç, Büyükşehir Yasası'nın kırsalı şehirle entegre etme amacında olduğunu söyledi.AK Parti Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç, parti çalışmaları kapsamında Atakum ilçesi Çamlıyazı köyünü...

AK Parti Samsun Milletvekili Çağatay Kılıç, Büyükşehir Yasası'nın kırsalı şehirle entegre etme amacında olduğunu söyledi.

AK Parti Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç, parti çalışmaları kapsamında Atakum ilçesi Çamlıyazı köyünü ziyaret etti. Vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet eden Kılıç, Büyükşehir Yasası hakkında bilgi verdi.

Kılıç, "Büyükşehir Yasası, daha çok kırsalı, ilçeleri ve köyü, şehirle entegre etme amacını taşıyor. Daha önce hükümetimiz KÖYDES ve BELDES projelerini geliştirdi, bunların hepsi bilinçli bir gelişmeydi, bundan sonraki sistem de Büyükşehir Yasası’ydı. Eskiden köyler çok az hizmet görüyordu ama artık bütün köyler ve ilçelerde daha rahat yaşanabilir ortamlar oluşturmak mecburiyetindeyiz. Büyükşehir Yasası’nın asıl amacı kırsala daha çok hizmet götürmektir. Kırsalı şehirle irtibatlı hale getirerek, tarım ve hayvancılığı daha etkin ve verimli hale getirmektir. Köylerdeki vatandaşlar istediği hizmeti göremeyince şehre geliyorlardı. Büyükşehir Yasası ile birlikte köy ve ilçelerde bütün projeleri tamamladığımız da vatandaşlarımız bütün hizmetleri aldıklarında köyden şehre göç azalacaktır” dedi.

Ziyarete İl Yönetim Kurulu Üyeleri Nuri Gençtürk ve Elif Coşkun Bilgin, Atakum İlçe Başkanı Hüseyin Dereli, İl Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe, 19 Mayıs Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Adnan Konaş ve ilçe yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.