bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Bdp'li Demirtaş, "hükümetin, Roboski'nin Aydınlatılması İçin Somut Adımlar Atması Gerekiyor"

CANİK

Barış ve Demokrasi Partisi Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin İstanbul İl Kongresi'ne katıldı. Kongre öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Demirtaş, Başbakan Erdoğan'ın Uludere'de hayatını kaybedenlerin aileleri...

Barış ve Demokrasi Partisi Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin İstanbul İl Kongresi'ne katıldı. Kongre öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Demirtaş, Başbakan Erdoğan'ın Uludere'de hayatını kaybedenlerin aileleri ile yaptığı görüşme ile ilgili olarak, "Aileler uzun süredir başbakan ile görüşmek isitiyorlardı. Bunun için birkaç defa Ankara'ya geldiler ancak bu görüşme gerçekleşmemişti. Sayın Başbakanın Şırnak'a gelişi vesilesiyle bu görüşmenin gerçekleşebileceğini öğrenince biz de yardımcı olduk. Görüşmenin gerçekleşmiş olmasından dolayı aileler memnunlar, görüşmenin iyi geçtiğini ifade ediyorlar. Şimdi artık hükümetin olayın aydınlatılması, sorumluların ortaya çıkartılması, özür dilenmesi ve gereğinin yapılması konusunda somut bir adım atmaları gerekiyor. Aileler böyle bir beklenti içindeler" dedi.

Demirtaş, Başbakan Erdoğan'ın operasyon emrini kendisinin vermediğini söylediğinin hatırlatılması üzerine, "Vur emri kimin verdiğini soruşturma belirleyecek. Kendisi öyle diyorsa yargının önünü açsınlar" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.