bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Bdp'den Batman'da Oturma Eylemi

CANİK

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Batman İl Başkanlığı, “Hükümet adım at” eylemleri çerçevesinde Atatürk Parkı’nda 2 saatlik oturma eylemi gerçekleştirdi.Eyleme, BDP Batman Milletvekili Ayla Akat, BDP İl Başkanı Serdar Atalay, Belediye...

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Batman İl Başkanlığı, “Hükümet adım at” eylemleri çerçevesinde Atatürk Parkı’nda 2 saatlik oturma eylemi gerçekleştirdi.

Eyleme, BDP Batman Milletvekili Ayla Akat, BDP İl Başkanı Serdar Atalay, Belediye Başkanvekili Serhat Temel, İlçe Merkez Başkanı ve partiler katıldı. Düzenlenen oturma eyleminde konuşan BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, hükümetin Kürt sorununun çözümü için adım atması gerektiğini ifade ederek, “Hükümet sesimizi duymak istemiyor. Biz hükümete sesimizi duyurmasını biliyoruz. Daha çok güçlü örgütleneceğiz ve sesimizi duyuracağız” dedi.

BDP'li Ata, Kürt sorunun nedeniyle yaşanan bir savaş gerçeği ve bu 30 yıllık savaş gerçeğinde yaşanan büyük acıların olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

"Biliyoruz ki son 7 aydır, gördüğümüz en büyük gerçeklik çatışmalar yaşanmamıştır, cenazelerin gelmemiş olmasıdır. Hükümete adım at derken cenazeler gelmesin, çatışmalar bir daha yaşanmasın diye diyoruz. Hükümet de Cumhuriyet tarihine baktığında hangi adım atması gerektiğini biliyor. Bir Kürt olarak Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde eşit özgür vatandaşlar olmak istiyoruz. Eğer hükümetin bir çözüm iradesi varsa atması gereken adımlar bunlardır. Hükümete adım at demek için oturuyoruz. Ama kimse yanılmasın önümüzdeki süreci oturarak geçirmeyeceğiz. Bu bir eylemdir. Her gün daha güçlü sürece cevap bulmaya çalışacağız.”

Yaklaşık iki saatlik oturma eyleminden sonra BDP'liler sessizce dağıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.