bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Bakan Yılmaz Ağrı’da

CANİK

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ergenekon davası kararlarıyla ilgili, “Gerekçeli kararı ve Yargıtay neticesini görelim ve toplum vicdanının sesini dinleyelim” dedi.Öğle saatlerinde Ağrı’ya gelen Bakan Yılmaz’ı havaalanında Ağrı...

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ergenekon davası kararlarıyla ilgili, “Gerekçeli kararı ve Yargıtay neticesini görelim ve toplum vicdanının sesini dinleyelim” dedi.

Öğle saatlerinde Ağrı’ya gelen Bakan Yılmaz’ı havaalanında Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan, AK Parti Ağrı milletvekilleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, AK Parti yöneticileri karşıladılar. İlk ziyaretini Ağrı Valiliği’ne gerçekleştiren Bakan İsmet Yılmaz, valilik girişinde kendisini bekleyen bürokratlarla selamlaştı. Daha sonra valilik anı defterini imzalayan Bakan Yılmaz, ilin sorunları hakkında Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan’dan bilgiler aldı.

Gazetecilerin Ergenekon davası ile ilgili soruları üzerine Bakan Yılmaz, bu davanın önemli bir dava olduğuna dikkat çekerek, “Devletlerin temeli adalet üzerine kurulmuştur. Hatta bizim genel kültürümüzde bir söz vardır ‘Küfr ile devlet olur zulm ile devlet olmaz’ diye. Zulmün karşısında olan adalettir. Hakkı yerine getirmektir. Bu dava ile ilgili gerekçeli kararı görelim. Milletin adalet terazisini sarsmamak lazım. Milletin adalet terazisi sarsılırsa devletin temeli de sarsılır. Milletin hiçbir zaman vicdanı yanılmaz. Bireyler yanılabilir, toplum yanılmaz. Geçmişte görülen davalara bakın, toplum neye inanmışsa o karar doğrudur. Çünkü mahkemelerde Türk milleti adına karar verir. Dolayısıyla bir gerekçeli kararı görelim. Bu işin birde temyiz boyutu var. Bunları bir görelim daha sonra milletin adalet terazisinin sarsılıp sarsılmadığına toplum vicdanı karar verecektir. Bizde o vicdan ne söylerse ona tabi olalım diyoruz. Gerekçeli kararı görelim ve Yargıtay neticesini görelim ve toplum vicdanının sesini dinleyelim” dedi.

Basın mensuplarının askeri birliklerin nüfusu az olan yerleşim birimlerine taşınması ile ilgili soruları da yanıtlayan Bakan İsmet Yılmaz, bu konu ile ilgili Genelkurmay Başkanlığı’nın bir çalışma yürüttüğünü kaydetti. Bu çalışma sonunda bir takım çalışmaların olacağını ifade eden Bakan Yılmaz, “Büyük illerde askeri birliklerin olmamasını istiyoruz. Şehir merkezinde olan askeri birliklerin şehir dışına çıkarılmasını istiyoruz. Nüfusu daha az olan illere askeri birliklerin gitmesini arzuluyoruz. Bu bölgelerde askeri birlikler ek bir ilçe gibi düşünülebilinir. Genelkurmay Başkanlığı’nın bir master planı var. Bizim de gönlümüz askeri birliklerin nüfusu az olan yerlere gitmesinden yanadır” şeklinde konuştu.

Bakan Yılmaz, yaptığı açıklamaların ardından Ağrı Belediyesi’ne geçerek Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan’dan yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Bakan Yılmaz, daha sonra AK Parti İl Başkanlığı’na geçti. Geceyi Ağrı’da geçirmesi beklenen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, yarın Hamur, Tutak ve Patnos ilçelerinde incelemelerde bulunacak.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.