bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Bakan Yazıcı’nın Ramazan Bayramı Mesajı

CANİK

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, “Ramazan’ın güzelliği bu coğrafyada yüzlerce yıldır coşkuyla, birlik ve beraberlik içinde yaşanmıştır. Millet olarak Ramazan ayını da, Ramazan Bayramı’nı da kendimiz için değil; yoksulu,...

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, “Ramazan’ın güzelliği bu coğrafyada yüzlerce yıldır coşkuyla, birlik ve beraberlik içinde yaşanmıştır. Millet olarak Ramazan ayını da, Ramazan Bayramı’nı da kendimiz için değil; yoksulu, fakiri, ihtiyaç sahibini, yaşlıları, çocukları, güçsüzleri sevindirmek; onların derdine derman olmak arzu ve çabasıyla geçiririz” dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Ramazan ayının yardımlaşmanın, ‘bir’ olmanın, birlik olmanın, kardeş olmanın en güzel örneklerinin yaşandığı zaman dilimi olduğunu belirten Yazıcı, “Ramazan, her alanda ölçülü olma hali, ölçülü yaşama zamanıdır. Ramazan, zahmetin rahmete dönüştüğü aydır. Ramazan, paylaşmaktır. Ramazan, tevazu ayıdır, hürmet ayıdır. Ramazan, rahmet ve berekettir” ifadesini kullandı.

Ramazan’ın iktisadi hayatı canlandırıcı bir etkisinin olduğuna dikkat çeken Bakan Yazıcı, şunları kaydetti:

“Ramazan’ın en önemli etkisi; gelir paylaşımının zenginlerden fakirlere doğru önemli ölçüde aktarılmasıdır. Ramazan’ın güzelliği bu coğrafyada yüzlerce yıldır coşkuyla, sevgiyle, muhabbetle, birlik ve beraberlik içinde yaşanmıştır. Ramazan ayının getirdiği bu güzellikleri Ramazan Bayramı'yla tamamlıyoruz. Millet olarak Ramazan ayını da, Ramazan Bayramı’nı da kendimiz için değil; yoksulu, fakiri, ihtiyaç sahibini, yaşlıları, çocukları, güçsüzleri sevindirmek; onların derdine derman olmak arzu ve çabasıyla geçiririz. Ne üzücüdür ki bu yıl Ramazan, içinde bulunduğumuz coğrafyada kan ve gözyaşının aktığı günler oldu. Myanmar’da, Doğu Türkistan’da, Filistin’de, Gazze’de, Mısır’da, Suriye’de, dünyanın farklı coğrafyalarında Müslüman kardeşlerimizin yaşadığı acıları, sıkıntıları paylaşıyoruz. Onlar için dua ediyoruz. Ramazan Bayramı’nın içinde bulunduğumuz coğrafyaya ve tüm dünyaya öncelikle barış, huzur ve istikrar getirmesini temenni ediyorum. Aziz milletimizin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyor, sağlık, sıhhat, afiyet ve huzur içinde bir bayram geçirmeyi, Ramazan ayının güzelliğinin ve bereketinin tüm aylara ve coğrafyalara yayılmasını diliyorum.”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.