bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Bakan Müezzinoğlu’ndan Sağlıkta Birlik Ve Beraberlik Mesajı

CANİK

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sağlıkta şiddet konusunda son zamanlarda hakimlerin daha cesur kararlar vermeye başladığına dikkati çekerek, “Yasal düzenlemeyle şiddet uygulayanlara karşı tutuklama yetkisi getiriyoruz” dedi.Sağlık...

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sağlıkta şiddet konusunda son zamanlarda hakimlerin daha cesur kararlar vermeye başladığına dikkati çekerek, “Yasal düzenlemeyle şiddet uygulayanlara karşı tutuklama yetkisi getiriyoruz” dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ‘Sağlık Çalışanları İftar Buluşmaları Ankara Programı’na katıldı. ATO Congresium’da düzenlenen iftarın ardından konuşma yapan Müezzinoğlu, sağlıkta ve diğer alanlarda birlik ve beraberlik mesajı verdi. Üniversite, kamu ve özel sektör sağlık çalışanlarının bir araya geldiği programda Bakan Müezzinoğlu, “Ramazan ayının en büyük imkanı paylaşmaktır. En çok paylaşılması gereken alan ise sevgidir. 75 milyon olarak ne kadar birbirimize değer verir, birbirimizi anlayabilirsek kardeşlik duygumuz da o kadar gelişecektir” ifadesini kullandı.

Dünyanın her bölgesinde kan ve gözyaşı olduğunu söyleyen Müezzinoğlu, birlikte güçlü bir medeniyet ruhuna ihtiyaç olduğunu kaydetti. Sağlık alanının en çok sorunu olan alanlardan olduğuna vurgu yapan Bakan Müezzinoğlu, “Başka bir meslek yoktur ki hekimlik kadar saygın, onurlu olsun” dedi.

“TIP FAKÜLTELERİNİN SORUNLARINA BİRLİKTE ÇÖZÜM GETİRİLMELİ”

Tıp fakültelerinin konumunun daha da ileri götürülmesi gerektiğine işaret eden Müezzinoğlu, “Tıp fakültelerinin birinci derece sorumluluğunu hasta bakma noktasına getirirsek belki şu anda başarı elde edebiliriz ama gelecekleri sıkıntıya sokabiliriz. O nedenle birinci önceliğini mutlaka eğitime, bilimsel çalışmalara vermelidir. Bu alanda sıkıntılar var. Bunların hepsini el birliği ile azaltabiliriz” diye konuştu.

Özel sektörün dinamiklerinin önemli olduğunu ve ileride de önemli olacağını dile getiren Bakan Müezzinoğlu, “‘Herkes kendi dinamiklerini yükseltsin’ deme noktasında değiliz. Bütünü birlikte geliştirebilecek bir yapıyı paylaşalım. Masanın bu tarafı ya da karşı tarafı değil, biz masanın her tarafındayız. 75 milyon insanımızın sağlık hizmeti almada kalite standardını yükseltebilmeliyiz” ifadesini kullandı.

Tam Gün Yasa taslağına ilişkin de değerlendirmede bulunan Müezzinoğlu, taslağın Ekim ayında ilk görüşülen taslaklardan olacağını bildirdi. Müezzinoğlu, sağlıkta şiddet konusuna da değinerek, “Son zamanlarda hakimlerimiz daha cesur kararlar vermeye başladı. Ama yasal düzenlemeyle şiddet uygulayanlara karşı tutuklama yetkisi getiriyoruz” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.