bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Bakan Eker: “sistemin Ürettiği Sorunlar Bu Ülkede Acılar Yaşattı”

CANİK

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, çözüm süreciyle ilgili, “Sistemin ürettiği problemler sebebiyle acılar çekti bu bölgenin insanları ve bütün Türkiye. Şimdi bunları biz birer, birer çözüyoruz. Kararlı adımlarla Türkiye’yi...

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, çözüm süreciyle ilgili, “Sistemin ürettiği problemler sebebiyle acılar çekti bu bölgenin insanları ve bütün Türkiye. Şimdi bunları biz birer, birer çözüyoruz. Kararlı adımlarla Türkiye’yi birlikte ve beraberlik iklimine doğru götürüyoruz” dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı ile iftar yemeğinde bir araya geldi. Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, AK Parti İl Başkanı Aydın Altaç ve çok sayıda partilinin katıldığı iftar yemeğinde bir konuşma yapan Bakan Eker, çözüm sürecini değerlendirdi. Bakan Eker, çok ocağın söndüğünü, çok yüreğin yandığın anlatarak, yaşanan son süreç umut dalgasını yaydığını söyledi. Çözüm sürecinin başlamasıyla birlikte Diyarbakır’da hareketlilik yaşandığına dikkat çeken Bakan Eker, tarım ve hayvancılıkta da önemli gelişmelerin yaşandığını dile getirdi.

“TÜRKİYE’Yİ HAK ETTİĞİ BARIŞ ORTAMINA KAVUŞTURACAĞIZ”

AK Parti hükümeti olarak çözüm süreci konusunda kararlı adımlarla Türkiye’yi hak ettiği yere ulaştıracaklarını ifade eden Bakan Eker, çözüm süreci, Türkiye’de barış ortamını oluşturacağını söyledi. Bakan Eker, şunları söyledi:

“Özellikle son 5-6 ay içerisinde gelişen umut dalga, dalga hem bu bölgeyi, ilimizi, bölgemizi hem bütün Türkiye’yi umut dalgalarıyla kaplamış durumda. Ve biz barışı bir şekilde provoke etmek isteyenlere inat birlikte umuda sarılarak, sevgiyi büyüterek geliştirerek birbirimize daha fazla tolerans, daha fazla hoşgörü, farklılıklara karşı biraza daha biraz daha hoşgörüyle birbirimize yaklaşmayı, tahammül etmesini öğrenerek birbirimize bu süreci inşallah birlikte gayesine ulaştıracağız. Diyarbakır ve bölgemiz bu umut dalgasıyla birlikte gerek yatırımlar açısından gerek istihdamın geliştirilmesi açısından, inanç, kültür turizmi açısından bölgemiz büyük bir ilgi odağı haline geliyor. Artık Diyarbakır’ın sokaklarında gezdiğimizde Türkiye’nin değişik bölgelerinden gelen turist kafileleriyle karşılaşıyoruz. Tarımda, hayvancılıkta bu bölgenin kalkınması için önemli lokomotif sektör grubunda olan ekonomik faaliyetler bu umut dalgasıyla, barış süreciyle birlikte çok daha iyi noktaya geldi. İstihdam, altyapı meselelerimizi de bu süreçte birlikte çözeceğiz. Diyarbakır her gün biraz daha kamu yatırımlarından daha fazla nasip alıyor. Her gün biraz daha yatırım yapılıyor. Sayın Başbakanımız bu çözüm sürecinin her en pahasına olursa olsun sonuca ulaştırmasında kararlı. Sayın Başbakanımız sürekli dile getirdiği mesaj bu. Bunu her halükarda yapacağız ve başaracağız Türkiye’yi hak ettiği özlediği, sevgi, barış, birlik, kardeşlik ortamına kavuşturacağız. 75 milyon insanın hiçbir zaman birbiriyle bir problemi olmadı. İnançları etnik kimlikleri ne olursa olsun insanlar birbirlerine hep toleransla hoş görüyle baktılar. Ama sistemin ürettiği problemler vardı. Sistemin ürettiği problemler sebebiyle acılar çekti bu bölgenin insanları ve bütün Türkiye. Şimdi bunları biz birer, birer çözüyoruz. Kararlı adımlarla Türkiye’yi birlikte ve beraberlik iklimine doğru götürüyoruz.”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.