bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Anayasa Uzlaşma Komisyonu Toplantısı Sona Erdi…(2)

CANİK

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, "İlk üç maddedeki değerler, sembol değerlerdir. Bu sebeple biz bu değerler üzerinden bunların değiştirilebilirliği üzerinden bir tartışmaya girmiyoruz. Böyle bir tartışmaya da meydan vermek istemiyoruz....

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, "İlk üç maddedeki değerler, sembol değerlerdir. Bu sebeple biz bu değerler üzerinden bunların değiştirilebilirliği üzerinden bir tartışmaya girmiyoruz. Böyle bir tartışmaya da meydan vermek istemiyoruz. Bu hassasiyetin içindeyiz" dedi.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Anayasa Uzlaşma Komisyonu toplantısı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Başlangıç metnini de kapsayacak şekilde 3 maddenin müzakeresinin yapıldığını söyleyen Kart, “Tüm siyasi partiler, gruplar genel olarak düşüncelerini söylediler. İlk üç maddedeki değerler, sembol değerlerdir. Bu sebeple biz bu değerler üzerinden bunların değiştirilebilirliği üzerinden bir tartışmaya girmiyoruz. Böyle bir tartışmaya da meydan vermek istemiyoruz. Bu hassasiyetin içindeyiz” dedi.

CHP'li Kart, “‘Başkanlık taslağını çekeriz ama sizin değiştirilemez maddeler konusundaki vatandaşlık ve anadil konusundaki görüşlerinizi bir görelim’ noktasına gelindiğini görüyoruz. Anlamsız bir süreçtir bu. Başkanlık taslağıyla başlangıç maddeleri ve değiştirilemez maddelerin ne ilgisi var. Pazarlık haline getiriyorlar. Bu da aslında siyasi iktidarın müzakereye dayalı bir anayasa yapımı konusunda, uzlaşmaya dayalı anayasa yapımı konusunda bir türlü samimi bir noktaya karlı bir noktaya gelemediğini gösterir” açıklamasında bulundu.

Bir gazetecinin, “Taban tabana zıt, uzlaşma olmazsa ne olacak” sorusuna ise Kart, “Bu bölümün müzakeresi yapılacak. Uzlaşma olup olamaması bir tarafa bunun devamında ana dil olayının müzakeresi yapılması gerekiyor. Vatandaşlıkla ilgili bu kritik maddelerin aynı yöntemlerle müzakerelerinin yapılması gerekiyor” cevabını verdi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.