bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Ak Parti’li Vekil, Uzun Namlulu Silahları Ayakları Altına Aldı

CANİK

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, katıldığı bir taziye ziyaretinde, silahı ayaklarının altına alarak, “Kahrolası silahları ayaklarımızın altına almanın zamanı gelmiştir” dedi.AK Parti Kulp İlçe...

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, katıldığı bir taziye ziyaretinde, silahı ayaklarının altına alarak, “Kahrolası silahları ayaklarımızın altına almanın zamanı gelmiştir” dedi.

AK Parti Kulp İlçe Başkanı Veysel Çelik'e, amcasının vefatı sebebiyle taziye ziyaretinde bulunan İçten, taziye ziyaretinin ardından Aygün köyünde çözüm süreciyle ilgili bir açıklama yaptı. Köyde bulunan uzun namlulu silahları ayaklarının altına alarak konuşan İçten, acıları, kocaman yürekleri yıllarca bu dağlara gömdüklerini söyledi. İçten, “Bu silahtan çıkan mermiler Balıkesir'deki Ahmet'i Çanakkale'deki Mehmet'i Trabzon’daki Adem’i Diyarbakır’daki Hüseyin’i Batmandaki Zozan’ı Bingöl’deki Fırat’ı öldürdü. Annelerimiz ağladı babalarımız gözyaşları döktü, aileler dağıldı, yerlerimizden yurtlarımızdan olduk ormanlarımız yakıldı evlerimiz yıkıldı. Ama şimdi çözüm süreciyle birlikte herkes yaylalara, köylerine gidebiliyor. Arazilerinden faydalanıp ekip, biçebiliyorlar. Bunlara şahit olduk burada. Eskiden Diyarbakır’ın köylerine, ilçelerine gitmek neredeyse imkansızdı. 1,5 saatte gidilebilecek yollara 16 saatte ulaşıyorduk. Unu, şekeri, çayı karneyle kısıtlı miktarlarda alabiliyorduk. Bunların hepsi hep bu silahlar yüzünden. İşte şimdi, kahrolası bu silahları ayaklarımızın altına alma zamanı geldi. Bu silahlar bizi yerimizden, yurdumuzdan etti. Sevdiklerimizden ayırdı. Lakin şimdi özgürlüğümüzü kardeşliğimizi sevgimizi ifade edeceğimiz bir süreç başladı bunu da AK Parti iktidarında yaptık. Biz bir özgürlük mücadelesine gönül verdik. Kimseyi ötekileştirmedik” diye konuştu. Din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapmadıklarını ifade eden İçten, “Bunu da Başbakan Erdoğan ve AK Parti kadrosu başlattı. Bu nedenle Diyarbakır halkı olarak onlara teşekkür ediyoruz. Acılarımızı gömdüğümüz bu dağlarda artık herkes kinlerini öfkelerini ayaklar altına almalıdır. Silahları bırakma zamanı gelmiştir. 7 aydır bu vatan evlatlarının cenazesi gelmemiştir. Artık bir ömür boyu gelmesini istemiyoruz ve bu barış sürecine Türkiye’nin bütün illerinden katkı sağlanmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.