bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Adalet Bakanını Ergin Hatay’da

CANİK

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, dün Hatay’da çıkan orman yangını yerinde incelemek üzere Hatay’a geldi.Hatay merkeze bağlı Dikmece, Oğlakören, Gülderen köylerine ve Karlısu beldelerinde incelemelerde bulunan Adalet Bakanı Sadullah Ergin,...

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, dün Hatay’da çıkan orman yangını yerinde incelemek üzere Hatay’a geldi.

Hatay merkeze bağlı Dikmece, Oğlakören, Gülderen köylerine ve Karlısu beldelerinde incelemelerde bulunan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, beraberinde Ak Parti Hatay Milletvekilleri Adem Yeşildağ, Hacı Bayram Türkoğlu ve Hatay valisi Celalettin Lekesiz ile birlikte burada yaşayan vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Yangın bölgesinde inceleme sırasında açıklama yapan Ergin, “5 Ağustos sabah 02.30 sıralarında şu anda bulunduğumuz Gülderen beldesinden başlayan orman yangını maalesef orman yangını çok geniş bir alana yayılmış durumda. Yangından şu ana kadar Karlısu beldesi Gülderen köyü, Oğlakören köyü, Dikmece köyümüz ve Karaali beldemiz etkilenmiş durumda. Özellikle Oğlakören ve Gülderen köylerimizde yerleşim yerlerini içlerine kadar yaklaşmış bir ateş söz konusu dün itibariyle. Bugün ham dolsun öyle bir tehlike söz konusu değil. Hava şartlarına göre değişen bir trend izliyor yangın. Arazinin sarp olması ve yol imkanlarının pek bulunmamasından kaynaklı doğrudan müdahale yapmakta zorlanıyor ekipler. Şu ana kadar 700 ile bin hektar arasında bir kızılçam orman alanı maalesef yanmış gözüküyor. Yangına şu anda 7 helikopter 3 uçakla müdahale ediyor bununla beraber 10 dozer ve 50’nin üzerinde arazöz ile 5 yüzün üzerinde çalışanla müdahale ediyor” dedi.

Bakan Ergin, hava şartları da müsaade ederse yangının kısa sürede kontrol altına alınmaya çalışıldığını belirterek, “Tek tesellimiz şu ana kadar can kaybımızın olmamasıdır. Bu maddi kayıplar hasarlar kısa sürede telafi edilir ama can kaybı olmaması tek tesellimizdir” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.