bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Keşfedilmemiş Bir Cennet Köşesi; DEREKÖY

19 MAYIS

Dereköy Beldesi Belediye Başkanı Ahmet Topal, Bafralı Basın Mensuplarıyla bir araya geldi.

 Dereköy Beldesi Belediye Başkanı Ahmet Topal, Dereköy Beldesinde Bafralı basın mensuplarıyla buluştu. Göreve geldiği günden itibaren yaptığı çalışmaları basın mensupları ile paylaşan Başkan Topal; “Dereköy’ün gelişmesine katkı sağlayacak çalışmalar yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

 

Dereköy Beldesi Belediye Başkanı Ahmet Topal; “2004 yılında göreve geldim ve gezilen yerlerde gördüğünüz o ışıltılı güzellik göreve geldiğim zaman yoktu. Göreve geldiğimde Dereköy 2.200 nüfusa sahipti ve 3 mahalleden oluşutordu. Daha sonra Erenköy mahallesini de Dereköy Beldemize katarak 4 mahalle olduk. Dereköy Beldemizin nüfusu da 3.200 olarak oldu. Dereköy Beldemiz 7 km sahili bulunan ve yazlık yerleşim yerlerinden biri konumunda. Yaz mevsiminde ise bu nüfusumuz 7.000 rakamlarına ulaşıyor. Su, elektrik, yol, parselasyon gibi sorunlarımızı çözdük. Gördüğünüz gibi Dereköy Beldemizde mavi ve yeşil bir arada. Dereköy Beldemiz, 13.500 dönüm araziden oluşmaktadır. 2B ile ilgilide hiçbir sıkıntımız yoktur. İmar yaptığımız yol ağıyla beraber Samsun’dan kalkıp Taflan mahallemize veya Samsun Büyükşehir sınırımıza kadar gelen raylı sistem yolumuzu bu imarla beraber Dereköy’ün son noktası olan 19 mayıs sınırımıza kadar hatlarımıza yerleştirdik. Burada istimlak söz konusu değildir. İmardan aldığımız paylardan buralara kadar getirdik. Şunu söyleyebilirim ki, Dereköy’ün doğusundan batısına kadar raylı sistem yolumuz hazır mı evet hazır bugün yol açılabilir diyebiliriz” şeklinde konuştu.

 

Başkan Toplal; “Eğitimle ilgili olarak da konuşan Başkan Topla; “Dereköy’de şu an da 2 tane okul var. Daha önce 5 taneydi. Bunlar birleşmiş sınıflardan 30-40 öğrencili okullardı. Biz diğer 3 okulu iptal ettik ve şu an 25 yıl aradan sonra o 3 okul tamamen kapsayacak bir okul inşaatımız devam ediyor. Amacımız çocuklarımızı ayrı değil de bir çatı altında toplamak. 2014 yılı içersinde yeni okulumuz tamamlanacak ve eğitim öğretime başlayacaktır. Ayrıca raylı sistem yolu da okulumuzun hemen arka tarafından geçecektir. Turizm sektörüne de değinen Topal, çalışmalarımız devam ediyor ve biz bu göreve geldiğimizde Dereköy’de sosyal faaliyet de yoktu. Şu an futbol çim saha, parklar, yeşillik alanlar, ağaçlandırmalar yaptık. Dereköy denildiğinde akla gelen balıkçılık ve göreve geldiğimizde Dereköy’de balık yemeye yer yoktu. Halkımız Samsun’a giderdi ve biz Dereköy sahiline güzel ve nezih bir restaurant kazandırdık. Tabi bunu tek başımıza yapmadık. Dereköy’de böyle bir mekanın eksikliğini gören dostlarımızda bizlerden desteklerini esirgemediler” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Dereköy Belediye Başkanı Ahmet Topal; Basın Mensupları ile birlikteliği Dereköy’de yaptıkları hizmetleri gezdirdi. Dereköy İskele Balık Restaurant’ta basın mensuplarıyla birlikte yenilen yemek ve çekilen hatıra fotoğrafının ardından program son buldu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.