bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Bankanın Zırhlı Aracından 255 Bin Lira Çalan 2 Kişi Yakalandı

19 MAYIS

Samsun'da bir bankanın zırhlı para nakil aracından 255 bin lira çaldıkları iddia edilen 2 kişi, polisin takibi sonucu yakalandı.Olay, 19 Mayıs ilçesi Atatürk Bulvarı Ulu Camii giriş kapısı önünde 19 Temmuz 2013 günü meydana geldi. Edinilen...

Samsun'da bir bankanın zırhlı para nakil aracından 255 bin lira çaldıkları iddia edilen 2 kişi, polisin takibi sonucu yakalandı.


Olay, 19 Mayıs ilçesi Atatürk Bulvarı Ulu Camii giriş kapısı önünde 19 Temmuz 2013 günü meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir bankaya ait 34 GM 4555 plakalı zırhlı para nakil aracı cami önünde park halindeyken kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından araçtan 255 bin lira çalındı. Araç sürücüsü M.E. ile bankanın güvenlik görevlisi F.U. (32), cuma namazı kılmak için caminin önüne aracı park edip araçtan indikten sonra şoför ve güvenlikçinin camiye girmesinin ardından aracın yanına gelen kimliği belirsiz bir kişi, aracın içeri girip torba içindeki 255 bin lirayı alarak kaçtı. Hırsızlık olayının fark edilmesi üzerine olay polise bildirildi. Polis zırhlı araçta yaptığı incelemede kapılarda herhangi bir zorlamanın olmadığını tespit etti. Kapılara ait iki ayrı farklı anahtarın ise birinin şoförde, diğerinin de güvenlikçi de bulunduğu öğrenildi. Olayla ilgili araç sürücüsü M.E. ve güvenlik görevlisi F.U. gözaltına alındı. Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu'nda sorgulanan M.E. ve F.U., haklarındaki suçlamaları kabul etmediler. 23 Temmuz 2013 günü Bafra Adliyesi'ne sevk edilen M.E. ve F.U., çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Samsun polisi olayın peşini bırakmayarak yaklaşık 2,5 ay süren teknik ve fiziki takip sonucu paraları çaldıkları iddia edilen söz konusu bankanın Samsun'daki bir şubesinde güvenlik görevlisi olarak çalışan E.C.'yi (26) Bafra ilçesinde, muhasebecilik yapan gencin ev arkadaşı F.A.'yı (23) ise Samsun'da yakalayarak gözaltına aldı. Gözaltına alınan şahısların çaldıkları paraları yediklerini söyledikleri ileri sürüldü. Hırsızların zırhlı aracın kapısını anahtar ile açtıkları tespit edilirken, olayla ilgili soruşturma çok kapsamlı olarak sürdürülüyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.