bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

19 Mayıs İlçesi Spor Yatırımlarına Doymuyor

19 MAYIS

30 Mart yerel seçimlerine az bir zaman kala 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu’nun açıkladığı projelerden Kumcağız Mahallesi Spor Kompleksi ve Mimar Sinan Mahallesi Köy Konağı projeleri hayata geçiyor.

30 Mart yerel seçimlerine az bir zaman kala 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu’nun açıkladığı projelerden Kumcağız Mahallesi Spor Kompleksi ve Mimar Sinan Mahallesi Köy Konağı projeleri hayata geçiyor. Bu iki yatırımın ihalesi birlikte yapılmış olup çalışmalarına başlanmıştır.

Kumcağız Mahallesi Spor Kompleksi
19 Mayıs İlçesi Kumcağız Mahallesi, Suat Kılıç bulvarı üzerinde bulunan yaklaşık 10 dönümlük arazi üzerinde yürüyüş yolları, spor sahaları ve yeşil alanları ile tam bir sosyal faaliyetlerin icra edilebileceği alana spor kompleks çalışmalarına başlayan 19 Mayıs Belediyesi, Bu alan içerisinde yapılacak bina ile alana gelen sporcular duş ve diğer ihtiyaçlarını giderebilecekler. Bu alan ayrıca çeşitli hobi alanları ile gençlerimize ve halkımıza hizmet verecek.

Mimarsinan Mahallesi Köy Konağı Projesi
19 Mayıs İlçesi Mimarsinan Mahallesindeki eski Halide Edip Adıvar okulu için proje hazırlatılmış olup, düzenlemesi çok yakında yapılacak. Proje kapsamında okulun restorasyonu yapılarak, aslına uygun olarak içinde düzenleme yapılacak. Köy konağı şeklinde kullanılması planlanan okulun içinde kapalı alan spor grupları, dinlenme ve kütüphane alanı ile duş, wc ve engellilere yönelik üniteler yapılacak. Binanın çevre düzenlemesi de proje kapsamın da yapılacak olup, çocuk oyun grubu, açık alan fitness spor aletleri oturma grupları ve yeşillendirme çalışmaları yapılacak.

Bu iki spor tesisinin ise bedeli 1.785.000,00 TL’dir.
19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu yaptığı açıklamada ; İnsanların sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri için spor yapmalarının şart olduğunu, sporla seyir düzeyinde ilgilenmenin yeterli olmadığını, kendisinin bugüne kadar aktif spor yaşamının yanında taraftar ya da yönetici olarak sporun içinde yer aldığını söyledi.Belediyelerin öncelikli olarak kitle sporlarını, salon sporlarını desteklemelerinin gerektiğini belirtti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.