bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Karagöl Kur’an Kursu Dualarla Açıldı

19 MAYIS

19 Mayıs İlçesinde Karagöl Mahallesi Kur’an Kursu düzenlenen törenle açıldı. Program İstiklal Cami Müezzin kayyım Necati Dinç’in Kur’an-ı Kerim okumasıyla başlandı.

19 Mayıs İlçesinde Karagöl Mahallesi Kur’an Kursu düzenlenen törenle açıldı. Program İstiklal Cami Müezzin kayyım Necati Dinç’in Kur’an-ı Kerim okumasıyla başlandı.

 

19 Mayıs İlçe Kaymakamı Abdullah Şen;Din eğitiminin öneminden bahsederek, 4-6 yaş arasındaki çocukların din eğitimi için ideal yaşta olduklarını bu nedenle böyle bir Kur’an Kursu’nun ilçemize kazandırılması noktasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Karagöl Mahallesi camii imam hatibi Abdurrahman BİLİCİ’ye plaket takdim etti.

19 Mayıs İlçe Müftüsü Emin Patan; Kur’an Kursu’nun yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

HAYIRSEVERLERİN KATKILARIYLA

Karagöl Mahallesi Merkez Cami İmam Hatibi, Abdurrahman Bilici; Kur'an kursumuz 1987 Yılında kadro almış olup;2014 Yılına kadar camimizin altında eğitim öğretim verirken Diyanet İşleri Başkanlığımızdan Baş müfettiş denetime geldiğinde kursumuzun fiziki şartlarının uygun olmadığını, yeni bir kurs yapılması gerektiğini söyledi. Kendi mahallem olduğundan yeni bir kurs yapmamız gerektiği kanaatine vardım. Cemaatimle konuşarak yeni bir kurs yapmaya karar verdik.Güzeldal ailesi daha önceden bu arsayı Kur'an kursu için vereceklerini söylemişlerdi. Yeniden görüştük kendileri hiç tereddüt etmeden arsayı bağışladılar. Hayırseverlerin katkılarıyla yaklaşık bir yıl içersinde kursumuzu tamamladık. Kursumuza gerek maddi, gerek manevi katkıda bulunan başta Güzeldal ailesinden ve bütün hayırseverlerden Allah razı olsun. Allah hayırlarını kabul eylesin.

 

Bu kursumuz toplumda ortaya çıkan çok önemli bir ihtiyacı karşılamak üzere açılmaktadır. Burada minik yavrularımıza, Diyanet İşleri Başkanlığının hazırladığı müfredat çerçevesinde; Kur'an-ı Kerim ve Temel Dini Bilgiler öğretilecek ve çocukların manevi gelişiminde etkili olan değerler eğitimi verilecektir. Bu sayede çocuklarımız küçük yaşlarda Kuran-ı Kerim okumayı, İslam’ın temel prensiplerini ve bir müslümanın nasıl yaşaması gerektiğini uygulamalı olarak öğreneceklerdir.

 

Bunun yanı sıra çocuklar, sosyal ve fiziksel gelişimde etkili olan sosyal etkinlikler ile el becerisi ve özgüveni gelişmiş, saygılı, hayata sevgiyle bakan bireyler olarak yetişeceklerdir.

 

İstenilen kıvamda yeni bir toplumun inşa edilmesi noktasında, bu faaliyetler geleceğe çok güzel bir ışık tutacak ve gelecek daha hayırlı bir şekilde inşa edilecektir”dedi.

Açılışa 19 Mayıs Kaymakamı Abdullah Şen İlçe Müftüsü Emin Patan, İlçe Yazı İşleri Müdür İsmail Öztürk, İlçe Nüfus Müdürü Ramazan Akkoyun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Köksal Kır,Halk Eğitim Merkezi Müdürü Fikret Bostan,19 Mayıs Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Harun Şimşek, Başkan Yardımcısı Mustafa Aytemiz, Karagöl Mahalle Muhtarı Lütfi Gündoğdu,Din-Birsen 19 Mayıs İlçe Temsilcisi Ömer Bilici, 19 Mayıs Din Görevlileri Derneği Başkanı Yaşar Ayaz, Daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak : Harun Yazıcı

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.