bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Ülkemizde Havlu Kullanımı

MAKALE

İnsanların günlük yaşam alanlarında kullandıkları ürünlerin başında Havlu gelmektedir. Temizlik sonrası kullanılan havlular tekstil sanayinde en yaygın üretilen ürünlerin başında gelmektedir.

İnsanların günlük yaşam alanlarında kullandıkları ürünlerin başında Havlu gelmektedir. Temizlik sonrası kullanılan havlular tekstil sanayinde en yaygın üretilen ürünlerin başında gelmektedir. Dokuma tezgâhlarında ve teknolojik makinelerinde sıkıştırılarak yapılan havlu, tekstil işletmelerinde farklı seçenekleri ile satılmaktadır.

 

Tekstil işletmelerinde satılan havlu çeşitleri, banyo havluları, el yüz havlusu, plaj havlusu ve ayak havlusu çeşitleri bulunmaktadır. İnsanlar evlerine her eşya aldığında gösterdiği itina ve dikkat havlu alırken de göstermesi gerekmektedir. Tüketicilerin havlu alırken dikkat etmesi gereken temel unsurlar bulunmaktadır. Buna göre alınacak havlunun amacına uygun olarak talep edilmesi en temel tercih nedenidir.

 

Havlu Tercihinde Belirleyici Nedenler

Örneğin spor aktivitelerine uygun, hediyelik seçimine ve gündelik kullanımına uygun havlu seçeneklerini uygun havlu seçimi yapılmalıdır. Havlunun kullanım amacına uygun büyüklükte olması da önemlidir. Plaj ve banyo havluları büyük, el ve ayak havluları ise küçüktür. Havlunun yapımında kullanılan tekstil ürünlerinin iplik kalitesi, havlunun emiş gücü ve kısa süre de kullanım ve sağlık açısından özellikli olanlar tercih sebebidir.

 

 Havlunun sık kullanımı ve yıkanması havlunun kullanım ve yumuşaklık özelliğini kaybettirir. Günümüzde havlu çeşitli bordürlü, bordürsüz, nakışlı, biyeli, iplik boyalı, dantelli, jakarlı, baskılı, organik olarak çeşitlendirilmektedir. Kişisel bakım ve temizliğine önem veren insanlar günlük yaşantılarında sıklıkla havlu kullanmaktadır. Bu sebeple havlunun belirli dönemlerde sıcak veya soğuk ile yakınması hijyen açısından önemlidir.

KAYNAK: //www.englishhome.com.tr/havlu

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.