bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Türkiye'nin Maldivleri Ilıca'da Nereye Gidilir?

MAKALE

Tertemiz plajları ve denizini bünyesinde barındıran Ilıca, İzmir’in Çeşme ilçesine bağlıdır. Beyaz ve mavinin muhteşem görüntüsü beldeye adım atar atmaz karşınıza çıkmaktadır. Denizin içinde kaynayan şifalı ve sıcak termal suları ile Çeşme’nin denizi oldukça sıcaktır. Çamur banyosu yapmak isteyen ziyaretçiler içinde Şifne koyu oldukça idealdir. Çeşme kalesi Ilıca’ya oldukça yakın bir konumda bulunduğundan ziyaret edeceğiniz yerlerin arasında yer alabilir. Ilıca’da temmuz içerisinde bulunursanız yapılan eğlenceli çeşme festivaline katılma şansınız da bulunabilir. Tarihi oldukça eskilere dayanan ve Kanuni Sultan Süleyman tarafından yapılmış olan kervansarayı mutlaka görmelisiniz. İçerisinde alışveriş merkezi ve gezebileceğiniz yerler bulunmaktadır. Diğer bir tarihi oldukça eskilere dayanan Erythrai antik kentini de ziyaret edebilirsiniz.

Ilıca'da Ne Yenir?

Türkiye’nin Maldivleri olarak bilinen Ilıca beldesi, her sene binlerce yerli ve yabancı turistin uğrak mekanları arasında yer almaktadır. Beyaz ve mavinin muhteşem uyumu sayesinde yaşayacağınız görsel şölenin yanında oldukça keyifli bir tatil geçirebilirsiniz. Ilıca’da yiyecek yer ve mekan arıyorsanız öncelikle kumru yemeniz gereken yiyeceklerin başında yer alır. Birçok kumrucu arasından dilediğinizi tercih edebilirsiniz. İzmir köftesi de mutlaka denemeniz gereken tatlar arasında yer almaktadır. Bunların yanında Ilıca Veysi’s yemekleri oldukça başarılı bulunan ve tatlıları ile adından bahsettiren yerler arasındadır. Yıldızburnu nevi ise deniz kenarında manzarası ile büyülenebileceğiniz ve mezeleri ile mest olacağınız yerler arasındadır. Ilıca denilince kumru, izmir köfte, mezeler, aperatifler ve birbirinden farklı lezzetli yemekleri tadılması gereken yiyecekler arasında yer almaktadır.

Ilıca'da Konaklama Seçenekleri

Ilıca bulunan çeşitli konaklama seçenekleri arasından kendinize en uygun özellikli yeri neredekal.com ile bulabilirsiniz. Kendinize uygun konaklama yerini bulmak tatilinizin keyifli geçmesi için en önemli etkenler arasında yer alır. Ilıca otelleri arasından otellerin yıldız sayısına göre seçim yapabilirsiniz. Her şey dahil ılıca otellerinde konaklayabileceğiniz gibi sayısı oldukça fazla olan pansiyonlar arasından da dilediğinizi seçebilirsiniz. Neredekal.com ile aradığınız özellikleri filtreleyerek kendinize en uygun otelleri bulabilirsiniz. Çeşitli konseptli oteller arasından tatilinizin konforlu bir şekilde geçebilmesi için dilediğiniz otelleri detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz. Otelden otele yiyecek ve içeceklerin fiyata dahil olanları değişmektedir.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.