bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Solar Sistemlerde Jel akü fiyatları

MAKALE

Solar enerji sistemlerinde en önemli faktör akü olarak bilinmektedir. Akü kullanımı ya da alımından akü özelliklerine bakılması gerekmektedir. Akü özelliklerinin anında maliyetleri de oldukça önem taşımaktadır. Aküler en az iki yıl garantili bir şekilde satışa sunulmaktadır.

Solar enerji sistemlerinde en önemli faktör akü olarak bilinmektedir. Akü kullanımı ya da alımından akü özelliklerine bakılması gerekmektedir. Akü özelliklerinin anında maliyetleri de oldukça önem taşımaktadır. Aküler en az iki yıl garantili bir şekilde satışa sunulmaktadır.

Solar enerji sistemlerinde elektrik enerjisini kimyasal enerji şeklinde depo edildiği yer aküdür. İhtiyaç halinde bu enerjiyi elektrik enerjisine çevirerek cihaza elektrik vermektedir. Kuru ve sulu akü olarak değişmektedir. Kuru aküler sıvı akülere göre daha dayanıklı akülerdir. Kuru akünün diğer bir adı VRLA aküdür. Kuru aküler su ve asit takviyesi olmayan akülerdir. Kapalı şekilde bulundurmaktadır. Kuru aküler jel akü ve AGM akü şeklinde ikiye ayrılmaktadır. Kuru akülerin en çok tercih edilmesinin sebebi gaz çıkışı oldukça azdır. Kuru akülerde asit taşması görülmemektedir. Bu sebeplerden dolayı en güvenilir akülerdir. Taşınması oldukça kolaydır. Bundan dolayı sevkiyatı bulunmaktadır. Kuru ekü çeşidi olan jel akü fiyatları diğer akü fiyatlarına göre daha pahalı olmaktadır

Jel Akü Kullanım Alanları

Kuru aküler en çok sabit tesisler, tekneler, UPS’ler gibi alanlar görülmektedir. Kuru akülerden olan jel aküde jöle kıvamında olan elektrolitler bulunmaktadır. Jel aküler çevre koşulların oldukça dayanıklı olan akülerdir. Titreşim ve sıcaklık konusunda dayanıklılığı test edilmiştir. Diğer akülere göre en dayanıklı akülerdir. Bundan dolayı denizcilik sektöründe ve güneş enerji sistemlerinde oldukça çok tercihe dilmektedir. Çevrimsel akü olarak en kullanışlı aküdür. Jel akü kısa süre içinde şarj edilememektedir. Geri dönüşüm sağlanabilmesi için derin deşarja ihtiyaç duymaktadır. Yüksek performans almak için uzun deşarjların olması yeterli olacaktır.

Piyasaya bakıldığında jel akü fiyatları değişiklik göstermektedir. Kullanım alanları olarak golf araçlarında, yenilenebilir enerji sistemlerinde, teknelerde, telekomünikasyon sistemlerinde, tekerlekli sandalyelerde, yer temizleme makinelerinde, manuel transpaletlerde ve mobil dükkan gibi birçok alanda kullanımı görülmektedir. Jel akü fiyatları yaptıkları işleve göre azalıp, çoğalabilmektedir. Jel aküler diğer akülere oranla ömür olarak 4 ile 8 kat fark gösteren akülerdir. Diğer akülere oranla en uzun ömre sahip akülerdir. Bu özelliğe bakıldığında jel akü fiyatları bütçenizi sarsmayacak maliyettedir.

Akü Çeşitleri

Diğer bir kuru akü çeşidi de VRLA aküdür. Bu akü çeşidi, elektrik ve telefon santralleri, elektrik üretim şirketleri, UPS sistemleri, telekomünikasyon, güvenlik sistemleri ve acil aydınlatma gibi alanlarda kullanımı görülmektedir. AGM akü, VRLA akünün bir çeşididir. Elektrolitleri seperatörler aracılığı ile emdirilmiş olan akülerdir. %20 oranında deşarj edildiğinde dahi göstermiş olduğu işlev azalmamaktadır. Marine uygulamalarında ve yenilenebilir enerji alanlarında tercih edilmektedir.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.