bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Saç Ekiminde İstenen Sonuç

MAKALE

Saç ekimi konusunda Türkiye'nin son zamanda dünyada en önemli ülkeler arasında yerini aldı.

Saç ekimi konusunda Türkiye'nin son zamanda dünyada en önemli ülkeler arasında yerini aldı. Uygulanan teknikler sayesinde istenen sonuçlara ulaşılması bu alanda, dünya genelinde ülkemizin adını duyurmaya başladı. Nişantaşı estetik kliniği tarafından yapılan saç ekim işlemlerinden sonra hastaların dikkat etmesi gereken konular vardır. Haftanın tam olarak iyileşmesi uzun bir süreçtir. Saçların tamamen doğal bir hale gelmesi yaklaşık olarak 1 yıl sürer.

Hastanın Dikkat Etmesi Gerekenler

Saç ekimi yaptıranların en kritik dönemleri ilk 2 haftadır hasta bu süreçte doktorun tüm tavsiyelerine uymalıdır. Bu süre içerisinde saç kökleri güçlenir ve saçlar ekim alanına tam anlamıyla yerleşir. Saç ekiminde kullanılan yöntemlere bakılmaksızın hasta şu konularda dikkatli olmalıdır;

· İlk 3 gün saçlar yıkanmaz

· İlk yıkamada gereken hassasiyet gösterilmelidir

· Doktor tarafından tavsiye edilen Şampuan ve losyonlar kullanılmalıdır

· İlk yıkamanın ardından 15 gün süresince her gün saç yıkanmalıdır

· Kabuklanmalar kesinlikle koparılmamalıdır

· Her gün gerçekleşen yıkama işlemlerinin sonucunda kabuklar kendiliğinden dökülür

· Hasta dışarı çıkarken şapka takmalıdır

· Saç ekim bölgesinde kan dolaşımını hızlandırmak için hafif masajlar yapılır.

Yeni Saçların Çıkma Süreci

Saç ekimi operasyonundan yaklaşık 10-15 gün sonra tüm saçlar dökülür ve yenilerinin çıkma süreci başlar. Çıkan ilk saçlar cılız ve kıvırcık olur ancak zaman içerisinde doğal saçlar ile aynı forma gelir. Saç ekim işlemleri sonrasında saç mezoterapisi ve PRP gibi direkt saç köküne enjekte edilen destekleyici uygulamalar gerçekleştirilir. Yapılan operasyondan sonra saç bakımına dikkat etmek saç ekimi yaptırmak kadar önemlidir. Dr. Ufuk Alatekin saç ekimi işlemini öncesi ve sonrası olmak üzere tüm tedavi sürecini hasta ile konuşarak planlamaktadır.

Çünkü süreç saç ekiminden alınan sonucu direkt etkiler. Operasyondan sonra hasta ilk 3 gün istirahat eder, bu süre içerisinde bol su tüketmeli ve antibiyotikleri tam zamanında almalıdır. Ağır olmayan ama zengin lifli yiyecekler tercih edilir, bunun tercih edilme nedeni beslenmenin yaraların iyileşme sürecine olan etkisidir. Operasyondan sonra hasta sırt üstü ve boynun altına bir yastık ya da havlu rulo alarak yatmalıdır. İlk 3 günlük süreçte saçların yıkanmamasının en büyük nedeni şişlik ya da ödem gibi problemlerin ortaya çıkmasına engellemektir.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.