bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Raif İnan Artıbir Enerji’nin hedeflerini açıkladı: Kurulu gücümüzü 650 MW’ye çıkaracağız

MAKALE

Artıbir Enerji Yönetim Kurulu Raif İnan, Artıbir Enerji olarak yatırım hedeflerini açıkladı. Raif İnan enerji alanındaki kritik gelişmelerden de bahsetti.

Artıbir Enerji Yönetim Kurulu Raif İnan, Artıbir Enerji olarak yatırım hedeflerini açıkladı. Raif İnan enerji alanındaki kritik gelişmelerden de bahsetti. Raif İnan açıklamasında “Yaklaşık 325.125.000 kWh ve 208.000 hanenin elektrik ihtiyacını karşılıyoruz, yaklaşık 211.000 ton karbon emisyonuna engel oluyoruz” dedi.
Artıbir Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Raif İnan, ülkemizin küresel enerji konjonktüründe belirleyici bir rolde olduğunu, sürekli büyüyen ekonomimizde çarkların dönmesi için enerji ihtiyacımızın doğru yönetilmesi ve akıllı yatırımların yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Artıbir Enerji Yönetim Kurulu Raif İnan, Artıbir Enerji olarak yatırım hedeflerini şu sözlerle açıkladı:

RAİF İNAN: 208 BİN HANENİN ELEKTRİK İHTİYACINI KARŞILIYORUZ
Biz Artıbir Enerji olarak Türkiye’de 3 adet rüzgâr ve 1 adet güneş santralinden oluşan.115 MW kurulu güce sahip yenilenebilir enerji portföyünü yönetiyoruz. Portföyümüzün yıllık elektrik üretim miktarı yaklaşık 325.125.000 kWh ve 208.000 hanenin elektrik ihtiyacını karşılıyoruz. Ayrıca projelerimizden ürettiğimiz temiz enerji ile yılda yaklaşık 211.000 ton karbon emisyonuna engel oluyoruz. Portföyümüzde bulunan RES santrallerimiz için kapasite artışı ve hibrit yatırım, GES santralimiz için de depolama çalışmalarımız devam ediyor. RES projelerimiz için yaklaşık 18 MW’lık bir kapasite artışı için uygunluk aldık, hibrit yatırımıyla beraber toplamda yaklaşık 22 milyon ABD doları yatırım bütçesi öngörüyoruz.


RAİF İNAN: KURULU GÜCÜMÜZÜ 650 MW’YE ÇIKARMAYI HEDEFLİYORUZ

GES projemizde gerçekleştirmeyi planladığımız depolama yatırımı ise yaklaşık 6 milyon ABD dolarıdır. Yatırımlarımızın ikinci ayağında mevcut kurulu gücümüze ilave 500 MW’lik bir kapasite eklemeyi planlıyoruz. Böylece toplam kurulu gücümüzü 650 MW’ye çıkarmayı hedefliyoruz.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.