bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

M. Raif İnan: Hedefimizde Atıktan Enerji Alanında Kendi Üretim Portföylerimizi Geliştirmek Var!

MAKALE

Aira Yönetim Kurulu Başkanı M. Raif İnan, atıktan enerji alanındaki potansiyellerden ve kendi projelerinden söz etti. Uluslararası yatırımlara odaklandıklarından söz eden M. Raif İnan, “Hedefimiz uluslararası bir portföy geliştirmek” sözleriyle bu alanda kendi projelerine hazırlandıklarını dile getirdi. Gazlaştırma teknolojisinin uygulandığı projelerde başarılı sonuçlar elde ettiklerini de sözlerine ekledi.

Türk girişimci M. Raif İnan, İngiltere’deki yatırımlarından ve başlayacak olan projelerinin detaylarından söz etti. İngiltere’de başlayacak yatırımlarının yanı sıra ilgilendikleri bir diğer pazarın ise Afrika olduğuna değinen İnan, bu alandaki çalışmalarının devam ettiğinden bahsetti.

M. Raif İnan: Yerel ve Ulusal İş Ortakları ile Çalışmalarımız Devam Ediyor

Prof. Dr. Murat Doğru ve Aira Yönetim Kurulu Başkanı M. Raif İnan, teknoloji şirketleri GCL’nin geliştirdiği atıktan gazlaştırma teknolojisi ile atıktan enerji alanındaki potansiyele odaklandı. Bu teknolojiyi global anlamda birçok projeye uygulayıp başarılı sonuçlar aldıklarını belirten Doğru ve İnan’ın hedefinde atıktan enerji alanında kendi üretim portföylerini geliştirmek var.

“Uluslararası atıktan enerji yatırımlarına hazırlanıyoruz. Hedefimiz uluslararası bir portföy geliştirmek. İngiltere ile başlayacağız. İngiltere atık toplama ve taşıma sisteminin çok iyi olduğu bir ülke. Yani kaynak tedariği kesintisiz bir şekilde işliyor. Bu alandaki düzenlemeler ve sistem çok iyi oturmuş. İngiltere'deki yatırımımız bizim için çok önemli. Hayata geçireceğimiz atıktan enerji üretim tesisleri ile hedefimiz önümüzdeki 5 yıl içine 250 MW kurulu güce ulaşmak.

İlgilendiğimiz bir diğer pazar ise Afrika. Bu coğrafyanın kendine has sıkıntıları var. Finansmanı etkileyen genel ekonomik ve siyasi konjonktür, hammadde kaynak tedariğinin sürdürülebilirliği bunların başında geliyor. Yerel ve ulusal iş ortakları ile bunları aşmak için çalışmalarımız devam ediyor. Hedefimiz bu pazar için de 250 MW’lik bir güce ulaşmak.”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.