bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

İş Yerinizi Güvene Alıp Kalitenizi Artırın

MAKALE

İşyerlerinin çalışanlar tercih edilmelerinin, kaliteli kurum olarak kabul edilmelerinin bir sebebi olarak, iş güvenliği ve iş sağlığı için göstermiş olduğu çaba gösteriliyor.

İşyerlerinin çalışanlar tercih edilmelerinin, kaliteli kurum olarak kabul edilmelerinin bir sebebi olarak, iş güvenliği ve iş sağlığı için göstermiş olduğu çaba gösteriliyor. Buna dikkat etmeyen kurumların hem kalifiye eleman bulmakta sıkıntıları oluyor hem de oluşacak kazalar sebebi ile para, zaman, itibar kaybına uğruyor. Bu durumun önüne geçebilmenin tek çözümü ise iş güvenliği ve iş sağlığı konusunda uzmanlar ile çalışmaktan geçiyor. Yasalar da bunu gerektirse de her işyeri her şeyden evvel bu zararların önüne geçebilmek adına bu çalışmayı yapması gerekiyor. Bu yolla hem çalışanlar tarafından tercih edilen bir kurum hem de üretimin kesintisiz ve kaliteli yapılması için çalışıp kar eden bir kurum haline dönüşebilirler.

Ülkemizde de yasalar ile iş güvenliği ve iş sağlığı konusunda çalışmalar bulunuyor. Son zamanlarda sıkça görülen iş kazalarının önüne geçebilmek adına önlemler alınma gayreti bulunuyor. Ancak firmaların kar oranlarını artırma isteği, maliyetleri düşürüp kazanç elde etme hırsı sebebi ile zaman zaman üzücü kazaları hala görebilmekteyiz. Belki basına da yansıyan bu ölümcül kazaların yanında işletmelerin görmesi gereken asıl gerçek, daha az hasarla atlatılan ama hala kaybettirmeye devam edilen iş güvenliği ve iş sağlığı aksaklıkları. Bu sebeple iş yerlerinin iş güvenliği uzmanlığı için eleman bulundurmaları kesinlikle yararına olacaktır. Bu hem can hem de mal kayıplarını önleyecektir. Zaten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 6331 sayılı İş Güvenliği Yasası güncelleştirilmesi sonrasında bu bir zorunluluk haline gelmiş ve uyulmaması halinde bir takım yaptırımları bulunmaktadır. İş güvenliği uzmanlığı konusunda eğitim veren kurumlardan firmanızın ihtiyacını da karşılayabilirsiniz. Bu konuda her zaman uzman kişileri kullanarak eğitim veren kurumlar, iş güvenliği uzmanınızı da sizin için seçebilmekte, eğitimini sağlayabilmektedir. Eğitim kalitesi ve uzman personel kadrosu ile işinde başarıyı elde etmiş bir eğitim kurumu olan Tema Akademi bu desteği size her zaman verebilir.

Firma ile iletişime geçebilmek için internet sayfası temaakademi.com adresini bile kullanabilirsiniz. Yaptığı işte, sadece kar ve başarı değil aynı zamanda insan hayatına verdiği önem ile öne çıkmak isteyen birçok firma gibi sizde bu iş güvenliği uzmanlığı hizmetini alabilirsiniz. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.