bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Fermuar Nedir?

MAKALE

Fermuar hem evde hem de işte kıyafetlerimize göz atarsak, kıyafetlerin çoğunun fermuarlı olduğunu görmemiz çok muhtemeldir.

Fermuar hem evde hem de işte kıyafetlerimize göz atarsak, kıyafetlerin çoğunun fermuarlı olduğunu görmemiz çok muhtemeldir. Artık neredeyse tüm dünyada yaygın olarak kullanılan bu küçük mekanizmanın küçük bir geçmişi var.

Fermuarın Kısaca Tarihi Nedir?

Her şey 1851'de başladı. Geliştiricisi, bugün fermuar öncüsü olacak olan ve bir parça giysinin sürekli olarak kapatılmasına izin veren küçük bir cihazdan oluşan patenti alan Elias Howe adında bir adam. Yine de zamanında başarısız oldu ve asla piyasaya çıkmadı. Yaklaşık kırk yıl sonra, bu kez Whitcomb L. Judson'ın elinde başka bir fikir geliştirildi. Amaç, kancaları kullanarak ayakkabıyı tutmanın bir yolunu bulmaktı.

Fermuar şimdi Gideon Sundback, tarafından icat edilmiştir. İlk fikre dayanarak, onu geliştirmek ve gerçekten kullanışlı bir ürüne dönüştürmek için geliştirdi. İlerleyen yıllarda çok popüler hale geldi, her türlü giyimde, özellikle erkek pantolon ve çocuk giyiminde kullanımını yaygınlaştırdı.

Fermuar Kullanım Alanları Nelerdir?

Temelde giyim ve bavul olmak üzere iki ana alanda özetlenebilir (örneğin sırt çantaları veya valizler). Pek çok çocuk kalem ve tükenmez kalemleri saklamak için fermuarlı çantalar kullandığından, okullarda görmek de oldukça yaygındır. Fermuar için https://www.ecefermuar.com.tr/ sitesi üzerinden sizde bu konuda bilgi edinebilirsiniz.


Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.