bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Farklı Tarifler Olsa da Orijinal Tarif Her Zaman Afiyetle Sitesinde

MAKALE

Yemek yapmak konusunda yetenekli olanların her zaman tercihi en iyi yaptıkları yemek olur. Bir misafir geldiğinde başkaları tarafından en fazla beğenilen yemeğini yapmayı tercih eder.

Yemek yapmak konusunda yetenekli olanların her zaman tercihi en iyi yaptıkları yemek olur. Bir misafir geldiğinde başkaları tarafından en fazla beğenilen yemeğini yapmayı tercih eder. Ancak zaman zaman farklı yemekleri yapmakta ve değişik tatları da insanlara sunmakta yarar var. Çünkü her ne kadar sevilen yemeğiniz olsa da bazen farklı lezzetleri deneme, insanlara farklı yemekleri de iyi yaptığınızı gösterme gereği ortaya çıkabilir. Bu gibi durumlarda en büyük yardımcınız olarak afiyetle yemek sitesi tariflerini önerebiliriz. Site üzerinden binlerce yemek tarifine ulaşıp istediğiniz yemek kategorisini seçerek aradığınız yemek tarifine hızlı bir biçimde ulaşabilirsiniz. Hatta, sosyal medya devi Facebook kullanıcısıysanız, sitenin Facebook sayfasını beğenerek her gün farklı tarifleri Facebook hesabınızdan da takip edebilirsiniz. Siteye hem editörler hem de ziyaretçiler yeni tarifler ile katkı veriyor. Siz de iyi olduğunu düşündüğünüz tarifi üye olarak rahatça paylaşıma sunabiliyorsunuz. Her sene belirli dönemlerde denediğimiz aşure için bile ilginç ve farklı gelebilecek tariflere sitede rastlayabilirsiniz.

Malzemeler

· 500 gr. aşurelik buğday

· 1 çay bardağı pirinç

· 1 çay bardağı kuru fasulye

· 1 çay bardağı nohut

· 1/2 su bardağı çekirdeksiz üzüm

· 1/2 su bardağı fındık

· 6-7 adet kuru kayısı

· 6-7 adet kuru incir

· 1/2 portakal

· 1,5 kg. tozşeker

Üstü için:

· 2 yemek kaşığı helva fıstığı

· 1 kahve fincanı kuşüzümü

· 1 çay bardağı kavrulmuş fındık

· 1 yemek kaşığı yeşil Fıstık

Yapılışı

Buğday, fasulye ve nohudu ayıklayıp akşamdan suda ıslatın. İncir, kayısı ve üzümü de yıkayıp ıslatın. Buğdayı ve pirinci 6 litre suyla (30 bardak) büyük bir tencerede ateşe koyun. Buğday taneleri yumuşayana kadar, kısık ateşte 4-5 saat pişirin. Haşlanmış fasulye ve nohudun isterseniz kabuklarını çıkartın; kayısı, portakal ve incirleri küçük parçalara bölün üzümlerle beraber hepsini aşureye katın, şeker, kıyılmış fındığın yarısında ilave edip kaynatın. Aşureyi kaselere boşaltın. Biraz soğuduktan sonra üzerini fıstık, kuşüzümü, fındık,kuru üzüm taneleriyle süsleyin.

Afiyetle yemek tariflerinde; farklı yapılışa, farklı malzemeler ile değişik tada ulaşmanızı sağlayacak istediğiniz yemek tarifine ulaşabilirsiniz. Ancak bir yemek için tarifin orjinali de mutlaka kendine bu tarifler arasında yer bulur. Aşure tarifi de bu tarz orijinal tariflerden biri olarak dikkat çekiyor. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.