bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

En Yeni Havlu Kenarı Modelleri

MAKALE

Geleneksel el sanatlarımızdan en çok yapılan modeller olarak bilinen el işleri; örgü, dantel, tığ işi, oya, iğne oyası gibi çeşitlere ayrılmıştır.

Geleneksel el sanatlarımızdan en çok yapılan modeller olarak bilinen el işleri; örgü, dantel, tığ işi, oya, iğne oyası gibi çeşitlere ayrılmıştır. Hepsinin de kullanım alanı farklıdır. Evlerimiz de en sık kullandığımız havlu kenarı modelleri de dantel, iğne oyası, kurdele nakışı gibi değişik teknikleri ile birlikte çeşitlilik göstererek ortaya farklı modeller çıkmaktadır.

Çeyizlerde, banyolarda evlerimizde her zaman kullandığımız havluların temizlik açısından da görsel açıdan da önemi büyüktür. İğne oyası gibi oldukça zor olan modeller çok zahmetli olduğu için genel olarak, damat bohçaların da ve çeyiz sandıklarına koymak amacı ile yapılmaktadır. Gündelik hayatta kullanmak için genelde kullanılmaz, banyoları süslemek için iğne oyası havlu kenarı modelleri tercih edilmektedir.

Havlu Kenarı Çeşitleri

Havlu kenarları, havlularımız sadelikten kurtaran ve onların daha gösterişli ve süslü görünmesini sağlayan aksesuarlarıdır. Bu süslemeleri yapmak için de farklı teknikler kullanarak birbirinden güzel havlu kenarı modelleri elde etmemiz mümkündür. Dantel, iğne oyası, kurdele nakışı, panç işi havlu kenarları, boyama havlu kenarları gibi çok çeşitli örnek bulmak mümkündür. Önceki dönemlerde bayanların ilk tercih, dantellerden yana idi. Birbirinden farklı ve değişik modeller yaparak farklılık yaratmaya çalışmışlardır. Her zaman dediğimiz gibi her geçen gün bir şeyler değişiyor. Moda, tercihler ve de insanlar. Bundan el işleri de nasibini alarak, her sene yeni yeni modeller ortaya çıkmıştır. Var olan modeller, her sene güncellenip, yenilenerek ortaya bambaşka modeller çıkmaktadır. Bu sene ise en çok rağbet edilen havlu kenarı modelleri ise iğne oyası olarak karşımıza çıkmaktadır. 

El İşleri Yaparak Kazanç Elde Etmek Mümkün Mü?

Hayatın zor koşulları karşısında, maaşlar yetmeyince bayanlarda eve katkı sağlamak amacıyla, değişik el işleri yaparak kazanç elde etmektedir. Bunlardan birisi de değişik tarzlarda yapılan havlu kenarı modelleri olmaktadır. Hobi olarak yapabileceğiniz gibi para kazanmak için de havlu kenarı modelleri tasarlayarak kazanç sağlamanız mümkün olmaktadır.

Havlu Kenarı Yapılışı

Modayı ve değişiklikleri takip eden ve evin da daima modern görünümlü havlu kenarı modelleri görmek isteyen bayanlar, yeniliklere daima açıktır. Geçmişten, bugüne kadar sıklıkla kullandığımız havlular, süslendiği zamanlarda da çok farklı bir görünüme sahip olmaktadır. Değişik şekilde yapılan birçok havlu kenarından, sizin tarzınıza en çok uyan ve en yeni modelleri sahip olan örneğin, en kolay modellerinden başlayarak, zor modeller doğru değişik örnekler yapabilirsiniz. Mahareti olmayan bayanlarda çeşitli yerlerden havlu kenarı modelleri alarak, çeyizlerde ya da evlerinizi süslemek amacıyla kullanabilirsiniz.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.