bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Demir Vitamini

MAKALE

Demir vitamini sağlığımız açısından kritik bir etkiye sahiptir. Demir vitamini, kırmızı kan hücrelerinin oluşturulması ve vücutta oksijen taşınması için gerekli olan temel bir mineraldir. Demir eksikliği çocuklarda ve yetişkinlerde en sık görülen mineral eksikliğidir.

Demir için önerilen günlük alım miktarı, 0-6 aylık bebekler için 8 mg ile 7-12 yaş arası çocuklar için 11 mg arasında değişir. Günlük alım yaşla birlikte artar. Mesela 13 - 18 yaşındaki erkek çocuklar için 15 mg tavsiye edilir. Yine 13-18 yaş arası kızlar için 15 mg olmak üzere 19 - 50 yaşındakiler için 18 mg önerilir. Elbette ki bu tarz vitaminler mutlaka doktor kontrolünde alınmak durumundadır.

Son zamanlarda vitamin hapları popüler ve etkilidir. Ancak günlük vitamin dozunuzu almanın tek yolu değildir. Vitaminler, vücudunuzu sağlıklı tutmaya yardımcı olan temel besinlerdir. Bu vitaminler iki farklı şekilde karşımıza çıkar. Bunlar suda çözünür ve yağda çözünür olanlardır. Suda çözünen vitaminler suda çözünür ve vücuttan idrar yoluyla atılır. Bu nedenle düzenli olarak bunlardan çok fazla almak istemezsiniz. https://www.eczacin.com/demir-vitamini sayfasında bu ürünleri inceleyebilirsiniz.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.