bafra haber | bafra ajans| bafrahaber | bafra haberleri | bafra

Daktilolar ve Yazıcılar

MAKALE

Geçmiş de daktilolar hayatımızda önemli bir yere sahip olsalar da bilgisayarların gelişmesinden sonra yerini yazıcılara bırakmışlardır.

Geçmiş de daktilolar hayatımızda önemli bir yere sahip olsalar da bilgisayarların gelişmesinden sonra yerini yazıcılara bırakmışlardır. Yazıcıların hayatımızda ki geçirdikleri zaman her ne kadar kısa olursa olsun aslında bizler için önemi büyüktür. Sayfalarca yazı yazmaktan bizleri kurtarmış kötü el yazılarımızı güzelleştirmişlerdir.

 

Yazıcıların da birçok çeşidi vardır. Genel olarak gruplamak istersek genelde yazma türlerine göre gruplarız. Bunlar; nokta vuruşlu, mürekkep püskürtmeli, ısıl püskürtücü, piezoelektrik püskürtmeli, sürekli püskürtmeli ve lazer yazıcılar olarak sıralayabiliriz. Her ne kadar çok çeşitli de olsalar biz tüketiciler genellikle lazer yazıcıları tercih ederiz. Tabi ki bu seçimimizin altında yatan en büyük sebep kartuş harcama sorunumuzu en aza indirmektir.

 

Günümüzde Yazıcılar

Yazıcılar her ne kadar son yıllarda tek olarak kullanılabilse de öncesinde bilgisayara bağlı olarak çalışmakta idi hala bazı modellerde bu bağlantı kablolu veya kablosuz olarak sağlansa da bazı modellerde de hafıza kartları veya USB belleklerle kullanmaktayız.

 

Yazıcı üreticilerinin başında gelen epson yazıcılar ise rakiplerine göre daha hızlı baskı hızlarına sahip ve daha az mürekkep tüketen yazıcılardır. Epson yazıcı üretimine olimpiyatlar için başlamış sonra da pazarda kendisine iyi bir yer edinmiştir.

 

Teknoloji marketlerin vazgeçilmez ürünlerinden olan yazıcılar vatan bilgisayar çatısı altında ürün çeşitliliği ile yerlerini almıştır. Bu ürünler arasında şüphesiz ki epson yazıcı ön plana çıkmaktadır. Bunun altında yatan sebeplere göz atacak olursak üretilen yazıcıların hem ergonomik olarak hem de ürün kalitesi olarak ön sıralarda yer almasıdır.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.